Autor:

Kávové řezy

Střední
Ingredience
Listové těsto 1 balíček
Čokoládová poleva  
Krém
Vanilkový pudink 2 ks
Mléko 1/2 l
Máslo 125 g
Moučkový cukr 100 g
Instantní káva  
Měkký tvaroh 250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Pudinkové prášky rozmícháme v mléce, uvaříme hustý pudink, za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a tvarohem do pěny, postupně vmícháme vychladlý pudink, nakonec dle chuti přidáme instantní kávu. Listové těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme, přeneseme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 230 °C dozlatova (doporučuji použít pečící papír). Vychladlé pláty spojíme krémem. Čokoládovou polevu ve vodní lázni rozpustíme, moučník polevou potřeme a nakrájíme na čtverečky, můžeme přizdobit šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Kávové řezy

Komentáře

  1. Jitka   18.07.2013 | 18:18 | reagovat | závadný

    Listové těsto už peču na pruhy (na pečícím papíře) a do krému přidám lžičku zrnkové mleté kávy, víc voní. Při podávání jen zdobím šlehačkou. Pláty můžu mít upečené třeba týden, pak už je říprava rychlá.

  2. Jarmila Šteflová   06.08.2007 | 15:59 | reagovat | závadný

    Spíš bych doporučila horní plát před pečením rozkrájet, dílky po upečení pak přiložit na natřený plát s krémem, spodní díl se již nerozpadne při krájení.

  3. Jana Remková   02.08.2007 | 13:29 | reagovat | závadný

    Znám podobný mouččník z listovcého těsta,na prví plát příjdou piškoty a na to strouhané jablka a pudik a pak druhý plát těsta a peče se to dohromady.Myslíte,že tady to by nešlo?Neumím si přectavit,jak se mi povede ten plát bez poškození,když je upečený dát na stůl,nebo vál a pracovat s ním

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web