Autor:

Kávové perníčky

Obtížné
Ingredience
Hladká mouka 600 g
Moučkový cukr 200 g
Tuk
nejlépe Hera
90 g
Vejce 3 ks
Med 150 g
Kakao 3 lžička
Jedlá soda 1,5 lžička
Perníkové koření
Kotányi
1 balení
Na potření
Bílek
Instantní káva
uvařená - silná
2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Med necháme rozpustit ve vodní lázni, hlavně když je zcukernatělý. Přidáme do něho mouku, vejce, rozpuštěný tuk, kakao, koření, sodu a uhněteme v těsto. Když přidáte méně kakaa, tak to nevadí, jen budou perníčky světlejší.

Těstu je třeba dát hodně zabrat. Je nutné ho zapracovávat tak dlouho, až se bude pěkně lesknout, i když je to dřina. Poté ho necháme minim. 24 hod. odležet v chladnu zabalené do PE folie.

Druhý den těsto vyválíme a vykrájíme z něho perníčky, které před upečením potřeme směsí bílku ušlehaného se silnou kávou. Ihned po upečení perníčky potřeme znovu. Získají pak krásně hnědou barvu a lesk a hlavně jsou měkkoučké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bazalkové tiramisu Dokonalé snoubenky: Jahody & rebarbora Články z

Komentáře k receptu: Kávové perníčky

Komentáře

  1. Iveta Šulcová   28.11.2006 | 12:19 | reagovat | závadný

    káva je uvařená,v návodu se to taky píše :-),když nebude přímo vařící,tak teplá nevadí...:-))))

  2. Anonym   27.11.2006 | 21:40 | reagovat | závadný

    to kafe má být uvařený?a mám počkat až to vychladne?a pak teprve smíchat s bílkem?děkuji

  3. Jana   28.10.2006 | 15:54 | reagovat | závadný

    Aby byly perníčky měkké,přidávám k nim krajíc nebo dva chleba.Vezmu hluboké pekáče,co v nich peču kuře,naskládám perníčky,přidám 1-2 krajíce čerstvého chleba a zavřu druhým pekáčem.Dám do chladna do druhého dne odležet.Perníčky jsou pak krásně měkké,a nebojte se,nemají vůni po chlebu.Druhý den chleba vyndám,měnit ho za jiný není třeba.

  4. Anonym   26.10.2006 | 23:48 | reagovat | závadný

    perníčky jsou hned měkké nebo se musí nechat odležet?

  5. Iveta Šulcová   26.10.2006 | 19:08 | reagovat | závadný

    Bílek smícháme s kávou jen tak,bez našlehání,šleháme pouze vydličkou,jen aby se bílek spojil s kávou...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web