Autor:

Kávové perníčky

Obtížné
Ingredience
Hladká mouka 600 g
Moučkový cukr 200 g
Tuk
nejlépe Hera
90 g
Vejce 3 ks
Med 150 g
Kakao 3 lžička
Jedlá soda 1,5 lžička
Perníkové koření
Kotányi
1 balení
Na potření
Bílek
Instantní káva
uvařená - silná
2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Med necháme rozpustit ve vodní lázni, hlavně když je zcukernatělý. Přidáme do něho mouku, vejce, rozpuštěný tuk, kakao, koření, sodu a uhněteme v těsto. Když přidáte méně kakaa, tak to nevadí, jen budou perníčky světlejší.

Těstu je třeba dát hodně zabrat. Je nutné ho zapracovávat tak dlouho, až se bude pěkně lesknout, i když je to dřina. Poté ho necháme minim. 24 hod. odležet v chladnu zabalené do PE folie.

Druhý den těsto vyválíme a vykrájíme z něho perníčky, které před upečením potřeme směsí bílku ušlehaného se silnou kávou. Ihned po upečení perníčky potřeme znovu. Získají pak krásně hnědou barvu a lesk a hlavně jsou měkkoučké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vanilková zmrzlina Domácí ledové osvěžení Články z

Komentáře k receptu: Kávové perníčky

Komentáře

  1. Iveta Šulcová   28.11.2006 | 12:19 | reagovat |

    káva je uvařená,v návodu se to taky píše :-),když nebude přímo vařící,tak teplá nevadí...:-))))

  2. Anonym   27.11.2006 | 21:40 | reagovat |

    to kafe má být uvařený?a mám počkat až to vychladne?a pak teprve smíchat s bílkem?děkuji

  3. Jana   28.10.2006 | 15:54 | reagovat |

    Aby byly perníčky měkké,přidávám k nim krajíc nebo dva chleba.Vezmu hluboké pekáče,co v nich peču kuře,naskládám perníčky,přidám 1-2 krajíce čerstvého chleba a zavřu druhým pekáčem.Dám do chladna do druhého dne odležet.Perníčky jsou pak krásně měkké,a nebojte se,nemají vůni po chlebu.Druhý den chleba vyndám,měnit ho za jiný není třeba.

  4. Anonym   26.10.2006 | 23:48 | reagovat |

    perníčky jsou hned měkké nebo se musí nechat odležet?

  5. Iveta Šulcová   26.10.2006 | 19:08 | reagovat |

    Bílek smícháme s kávou jen tak,bez našlehání,šleháme pouze vydličkou,jen aby se bílek spojil s kávou...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web