Autor:

Kávové košíčky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 240 g
Hera 160 g
Cukr 80 g
Žloutek
1 - 2
2 ks
Prášek do pečiva
na špičku nože
 
Náplň
Černá káva 1/2 dl
Hnědý rum  
Máslo 120 g
Cukr 60 g
Dětské piškoty
umleté
150 g
Kakao
nemusí být
1 lžíce
Poleva
Moučkový cukr 200 g
Rostlinný olej 1 lžička
Káva
několik lžic horké kávy bez logru
 
Na ozdobu
Mandle  
Čokoládové zdobení  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Přísady zpracujeme na vále v těsto, necháme odležet a pak vtlačujeme ve slabé vrstvě do malých košíčkových formiček, které jsme vymazali 100% tukem. Upečeme do růžova rychle v horké troubě. Vychladlé plníme náplní, druhý den poléváme polevou a zdobíme podle fantazie. Hezké je čokoládové kávové zrno, mandle nebo hoblinky z čokolády. Hoblinky z čokolády připravíme tak, že tabulku čokolády na vaření dáme na chvilku do mrazáku a pak z ní škrabkou na brambory krájíme hoblinky.

Náplň: piškoty umeleme, polijeme studenou kávou a rumem a necháme vsáknout. Mezi tím utřeme máslo s cukrem a kakaem (kakao nemusíme dávat). Do utřeného másla zašleháme nacucané piškoty. Kdyby byla náplň málo hustá přidáme piškoty v opačném případě přidáme trochu kávy.

Poleva: utřeme cukr s olejem a kávou (nešleháme). Na ozdobu kupované čokoládové kávové zrno nebo půlka mandle.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.54 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 13x)
Reklama
Recept na skvělé domácí tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Kávové košíčky

Komentáře

  1. Anonym   29.01.2007 | 19:20 | reagovat | závadný

    Velmi dobré

  2. terka mrowiecová   28.01.2007 | 7:28 | reagovat | závadný

    Jsou delikátní.

  3. Anonym   09.01.2007 | 7:21 | reagovat | závadný

    Pekla jsem už 2x na vánoce s uvedenou náplní, jsou skvělé. Zkusila jsem taky větší košíčky s pudinkem a ovocem a překvapilo mě, že ani nepotřebovaly odležet - ráno upečené a naplněné košíčky byly už po obědě ke kafi velmi dobré.

  4. Fleur   08.01.2007 | 17:49 | reagovat | závadný

    Dělala jsem na Vánoce a ještě do teď jich mám trošku v lednici a jsou stále výborné, takové promočenější vláčné, díky za recept. Dělala jsem z dvojité dávky a udělala jsem dobře

  5. Jitka K.   08.01.2007 | 8:44 | reagovat | závadný

    Léta se v naší rodině dělá obměna těchto košíčků. Jen se na dno košíčku dá půlka kompotované meruňky, Ozdobí šlehačkou a "pocáká" čokoládovou polevou. Nechá se pár hodin (cca 4) odležet. Vyzkoušejte, doporučuji.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web