Kávová zrna

Střední
Těsto
Hladká mouka 300 g
Máslo 250 g
Ořechy
mleté
120 g
Cukr
mletý
120 g
Kávová hmota
Cukr
mletý
250 g
Máslo 100 g
Žloutek 1 ks
Ořechy
mleté
60 g
Kakao 2 lžíce
Hnědý rum 2 lžíce
Káva
silná
50 ml
Poleva
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vypracujeme těsto a necháme ho odležet 1 hodinu v ledničce. Vyválíme plát a vykrajujeme malé oválky, upečeme.

Ze surovin na kávovou hmotu vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme velká „kávová zrna“, do každého zrna protlačíme tupou stranou nože rýhu a polovinu namočíme v čokoládě, lepíme na oválky rybízovou marmeládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Vanilkové velikonoční cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Kávová zrna

Komentáře

  1. Petulínka   02.12.2013 | 7:57 | reagovat | závadný

    Konečně recept kde je napsáno jaké ingredience patří do těsta a které do náplně! hurááá! dnes je zkusím jsem na to moc moc moc zvědavá ! :) kolik z toho máte cca kusů? :-)

  2. spejsek   21.12.2011 | 14:21 | reagovat | závadný

    Mám ten recept opsaný z těchto stránek už nějaký ten rok a jsou opravdu výborné. Ale zřejmě došlo k překlepu, protože mouky má být 300g ne 30g.
    Bylo by možné to opravit. Děkuji

    1. Vlasta Novák   21.12.2011 | 14:25 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky

  3. NIKA   25.11.2007 | 18:17 | reagovat | závadný

    Gábi na chuti to vůbec nevadí, nemá to na to vůbec vliv.

  4. Gábina H   14.11.2007 | 10:51 | reagovat | závadný

    Niko, nevadí na chuti ten syrový Solamyl?

  5. NIKA   13.11.2007 | 17:26 | reagovat | závadný

    Měla bych recept na kávová zrna trochu jinak:8PL solamylu, 8PLmoučk.cukru,8PLrozpuštěného másla.Přidáme 3PL mleté kávy,3dkg kakaa, 1bílek,trochu rumu. Zpracujeme hmotu,z kuliček uděláme káv.zrnko,nožem tupou stranou udělat uprostřed rysku.Nechat uležet do druhého dne.NEPEČE SE!Celé pak máčíme v čokoládě./pzn.pokud bude hmota řídká,zkus přidat trochu solamylu/.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web