Kávová charlota

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      kostka máslo
    • 3
      lžička instantní káva 2-3
    • 1
      hrnek černá káva uvařená, silná
    • 0,8
      l mléko
    • moučkový cukr
    • lískové oříšky nasekané
    • šlehačka
    • ztužovač šlehačky
    • hnědý rum trocha
    • 2
      balíček dětské piškoty (až 3)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mléka přidáme rozpustnou kávu a uvaříme se 2 bal. pudinku. Necháme vychladnout.
2
Potom si rozšleháme máslo a zašleháme do něj po částech pudink, mletý cukr a trochu rumu dle chuti.
3
Do dortové formy, kterou si vyložíme alobalem nebo mikrotenovou folií skládáme piškoty namočené v uvařené černé kávě, vyskládanou vrstvu vždy potřeme krémem. Můžeme udělat 4-5 vrstev podle velikosti formy. Končíme krémem.
4
Dáme do ledničky nejlépe do druhého dne, aby se piškoty dobře proležely.
5
Potom si ušleháme šlehačku se ztužovačem a natřeme ji nahoru. Ozdobit můžeme podle fantazie cukrářským zdobením - kávová zrna, či jen vidličkou udělat rýhy a pokapat čokoládovým topingem.

Komentáře k receptu

  • ***
    *** |

    27. 1. 2006 19:27

    To zní lákavě už se mi sbíhají sliny.