Autor:

Kávová bábovka

Ingredience
Polohrubá mouka 250 g
Cukr krupice 200 g
Hera 1 ks
Vejce 6 ks
Strouhané ořechy 100 g
Kakao 2 lžíce
Skořice 1/2 lžička
Prášek do pečiva 1 ks
Citronová kůra  
Citronová šťáva  
Káva
vychladlá
1,5 dl
Logr 2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Ušleháme žloutky s cukrem a Herou, přidáme citronovou šťávu, vychladlou kávu a lógr. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme strouhanou citronovou kůru, ořechy, kakao a skořici. Ušleháme z bílků sniíh a spolu s moukovou směsí zamícháme do krémového základu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - asi na 160 °C, tak asi 40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Reklama
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Kávová bábovka

Komentáře

  1. sarka-carka   12.04.2013 | 21:50 | reagovat | závadný

    super

  2. MIRKA   28.04.2007 | 20:09 | reagovat | závadný

    Zkoušela jsem i Neskutečně dobrou bábovku, ale ta mi připadla dost sladká. Tato je výborná a chutná mi víc. Dala jsem více lógru a nakonec posypala vanilkovým cukrem. Ke kávě je opravdu velice dobrá a mohu jen doporučit.

  3. Slávka   18.03.2007 | 18:27 | reagovat | závadný

    Ještě jsme ji nezkoušeli, ale myslíme si že bude výborná.

  4. Marie Horáková   15.01.2007 | 18:29 | reagovat | závadný

    Lógr je spařená mletá káva, co zůstane na dně hrníčku při přípravě turka.

  5. Andra   15.01.2007 | 17:39 | reagovat | závadný

    Čo je to "lógr"?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web