Kávová bábovka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana z VM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      ks hera
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g strouhané ořechy
    • 2
      lžíce kakao
    • 0,5
      lžička skořice
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • citronová šťáva
    • 1,5
      dl káva vychladlá
    • 2
      lžička logr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme žloutky s cukrem a Herou, přidáme citronovou šťávu, vychladlou kávu a lógr. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme strouhanou citronovou kůru, ořechy, kakao a skořici. Ušleháme z bílků sniíh a spolu s moukovou směsí zamícháme do krémového základu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - asi na 160 °C, tak asi 40 minut.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sarka-carka
    sarka-carka |

    12. 4. 2013 21:50

    super

  • MIRKA
    MIRKA |

    28. 4. 2007 20:09

    Zkoušela jsem i Neskutečně dobrou bábovku, ale ta mi připadla dost sladká. Tato je výborná a chutná mi víc. Dala jsem více lógru a nakonec posypala vanilkovým cukrem. Ke kávě je opravdu velice dobrá a mohu jen doporučit.

  • Slávka
    Slávka |

    18. 3. 2007 18:27

    Ještě jsme ji nezkoušeli, ale myslíme si že bude výborná.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    15. 1. 2007 18:29

    Lógr je spařená mletá káva, co zůstane na dně hrníčku při přípravě turka.

  • Andra
    Andra |

    15. 1. 2007 17:39

    Čo je to "lógr"?

  • zbyňka z VS OLŠÁKOVÁ
    zbyňka z VS OLŠÁKOVÁ |

    15. 1. 2007 15:40

    bábovka vynikající a opravdu mě příjde jako vánoční.jen jsem si zvedla dávku cukru na 250g a dala jsem moučkový.bábovce dávám za 1.zbyňka

  • Pavla z OV
    Pavla z OV |

    27. 9. 2006 13:00

    Bábovku jsem vyzkoušela, je výborná. Já i manžel máme rádi kávu, jen trochu té kávy bych tam přidala. Píšu za 1.

  • Jana z FM
    Jana z FM |

    30. 1. 2006 16:31

    Bábovku jsem vyzkoušela - je opravdu vynikající. Kávu jsem v ní ale moc necítila - přebilo ji aroma citronové kůry, kakao a skořice. Nazvala bych ji proto spíše vánoční bábovkou nebo třeba zimní bábovkou. I přesto, že chuť byla jiná, než jsem očekávala, dávám za 1 :o) Je to něco podobného, co dělávám na vánoce - viz Neskutečně dobrá bábovka.