Autor:

Kaviár z baklažánu podle mamky

Střední
Ingredience
Baklažán
(Lilek)
2 kg
Rajčata 1 kg
Cibule 1/4 kg
Česnek
Asi 1 hlavička
1 ks
Olej 0,2 l
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Baklažány se nasucho upečou v troubě, až slupka zhnědne, skoro zčerná, po vychladnutí se oloupou a nahrubo nasekají. Na oleji se osmaží do růžova hrubě nasekaná cibule a baklažány se začnou za stálého míchání dusit. Poté se přidají nahrubo nakrájená rajská jablka, nasekaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Všechno se dusí asi hodinu za stálého míchání, až se vydusí většina vody. Pak se směs pomele na velmi hrubém masovém mlýnku, dochutí ještě solí a pepřem, případně worčestrovou omáčkou a ještě se povaří do úplného vydušení vody. Podává se vychlazené na chlebu, ozdobené třeba rajčaty.

Pecičky z baklažánu mají evokovat kaviár. Možno sterilizovat v malých skleničkách pro pozdější spotřebu (vydrží klidně rok, pokud vydrží).

Poznámka: Mamka pocházela z Ruska (SSSR), je to původní recept.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Dort Red Velvet Dárek pro maminku: Dort Red Velvet Články z

Komentáře k receptu: Kaviár z baklažánu podle mamky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web