Autor:

Kaviár z baklažánu podle mamky

Střední
Ingredience
Baklažán
(Lilek)
2 kg
Rajčata 1 kg
Cibule 1/4 kg
Česnek
Asi 1 hlavička
1 ks
Olej 0,2 l
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Baklažány se nasucho upečou v troubě, až slupka zhnědne, skoro zčerná, po vychladnutí se oloupou a nahrubo nasekají. Na oleji se osmaží do růžova hrubě nasekaná cibule a baklažány se začnou za stálého míchání dusit. Poté se přidají nahrubo nakrájená rajská jablka, nasekaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Všechno se dusí asi hodinu za stálého míchání, až se vydusí většina vody. Pak se směs pomele na velmi hrubém masovém mlýnku, dochutí ještě solí a pepřem, případně worčestrovou omáčkou a ještě se povaří do úplného vydušení vody. Podává se vychlazené na chlebu, ozdobené třeba rajčaty.

Pecičky z baklažánu mají evokovat kaviár. Možno sterilizovat v malých skleničkách pro pozdější spotřebu (vydrží klidně rok, pokud vydrží).

Poznámka: Mamka pocházela z Ruska (SSSR), je to původní recept.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Kaviár z baklažánu podle mamky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web