Kastilská polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek
    • vejce
    • voda
    • masox
    • cibule
    • paprika - sladká
    • veka tvrdá nebo bageta
    • olivový olej trocha

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupeme asi tak 8 stroužků česneku a pokrajíme na plátky, polovinu menší cibule taktéž. Tvrdší veku, bagetu či rohlíky pokrájíme na plátky či kostičky. Rozpálíme olej v hrnci a cibuli s česnekem osmažíme.
2
Než začnou chytat zlatavou barvu, přihodíme veku a tu ještě chvíli smažíme. Přidáme špetku sladké papriky (nejlépe španělské uzené). (Masožravci mohou přidat i chorizo nebo pokrájenou sušenou šunku serrano, případně schwartzwaldskou či pršut.)
3
Po chvíli zalijeme vodou a přidáme masox (samozřejmě lze nahradit vývarem). Povaříme dokud se veka nerozmočí, přidáme rozšlehané vejce a dochutíme podle fantazie. Volitelně přidáme petrželovou nať nebo jakékoli polévkové bylinky.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.