Kaštanová nádivka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kaštany
    • 10
      lžíce sladká smetana
    • 100
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kaštany upečeme nebo uvaříme, zbavíme slupky, jemně umeleme. Přidáme smetanu a utřeme. Zvlášť v míse utřeme máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a rum.
2
Používáme ke zdobení řezů, dortů, cukroví.
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    23. 4. 2007 11:57

    Kaštany je možno smíchat jenom s cukrem (dle chuti) a rumem (pro děti smetanou) - na hustou ale tvárnou hmotu. Tvořím z ní placičky, polévám čokoládou a těsně před podáváním se nastříká šlehačka...a jiná ale bezvadná obměna - nastrouhat na hrubém struhadle hmotu na šlehačkový pohár...fakt mňamka...na Slovensku jsem si párkrát kaštanovou hmotu dovezla pod názvem "Kaštanové pyré" - byl to dovoz z Maďarska - neviděl to někdo tady u nás???? Dík za zprávu.