Kaštanová bábovka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g moučkový cukr
    • 150
      ml voda
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • 2
      ks čokoládové kaštany 2 tyčinky ledových kaštanů
    • 4
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šleháme žloutky s cukrem, olejem a vodou. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Do směsi nastrouháme ledové kaštany a lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků, do kterého jsme přidali citronovou šťávu. Pečeme při 180 °C 50 minut.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Pepa Bábovka
    Pepa Bábovka |

    25. 3. 2013 12:44

    Tuto jsem dělal podle tohodle návodu,až na citrón toho jsem použil pouze 50%. Byla super

  • Pepa Bábovka
    Pepa Bábovka |

    25. 3. 2013 12:43

    Tuto jsem dělal podle tohodle návodu,až na citrón toho jsem použil pouze 50%. Byla super

  • Anonym
    Anonym |

    22. 11. 2005 10:36

    Já jsem dávala jen z půlky citronu, taky mi připadalo že by to pak bylo moc citronové.

  • Marta K
    Marta K |

    21. 11. 2005 12:57

    Dala jsem do bábovky opravdu poctivě šťávu a kůru z celého citrónu. Nebylo pak cítit nic než citrón. Takže příště dám míň. Stejně se po ní ale jen zaprášilo.

  • magdina
    magdina |

    15. 11. 2005 08:53

    A ještě malou poznámku, dala jsem míň cukru-asi o 5 dkg a příště ještě trochu uberu.

  • magdina
    magdina |

    15. 11. 2005 08:42

    Včera jsem ji upekla a i když je to "jen" bábovka je výborná. Vůbec není suchá, je vláčná a nastrouhané ledové kaštany tomu dávají dobrou chuť.