Autor:

Kášovská Zelňačka

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Sterilované zelí 500 g
Cibule
2-3, větší
3 ks
Sádlo 2 lžíce
Brambory
2-3, větší
3 ks
Mouka
na zahuštění
150 g
Zakysaná smetana 1/4 l
Voda
3-4, nebo vývar
4 l
Uzenina 150 g
Kmín  
Paprika - sladká  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na rozpuštěném sádle, přidáme kmín a ještě chvilku restujeme, zaprášíme mletou paprikou, lehce zamícháme a ihned zalijeme vodou, nebo máme-li od masa trochu vývaru.
Přidáme přesekané zelí, sůl, pepř a pozvolna vaříme, v polovině přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a stále vaříme, po změknutí brambor polévku zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a prováříme nejméně 15 minut, polévku zjemníme smetanou a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Do hotové polévky vložíme na kostičky nakrájenou a na tuku orestovanou uzeninu a polévka se může podávat.
Když do každého talíře vložíme lžičku smetany, tak je dílo skoro královské a věřte báječně to chutná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Kášovská Zelňačka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web