Kášovská Zelňačka

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g sterilované zelí
    • 3
      ks cibule 2-3, větší
    • 2
      lžíce sádlo
    • 3
      ks brambory 2-3, větší
    • 150
      g mouka na zahuštění
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 4
      l voda 3-4, nebo vývar
    • 150
      g uzenina
    • kmín
    • paprika - sladká
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na rozpuštěném sádle, přidáme kmín a ještě chvilku restujeme, zaprášíme mletou paprikou, lehce zamícháme a ihned zalijeme vodou, nebo máme-li od masa trochu vývaru.
2
Přidáme přesekané zelí, sůl, pepř a pozvolna vaříme, v polovině přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a stále vaříme, po změknutí brambor polévku zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a prováříme nejméně 15 minut, polévku zjemníme smetanou a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
3
Do hotové polévky vložíme na kostičky nakrájenou a na tuku orestovanou uzeninu a polévka se může podávat.
4
Když do každého talíře vložíme lžičku smetany, tak je dílo skoro královské a věřte báječně to chutná.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.