Autor:

Karlovarské knedlíky babičky Irenky

Střední
Ingredience
Vejce 5 ks
Máslo 50 g
Mléko 1/4 l
Hrubá mouka  
Sůl  
Rohlík
čerstvé nebo z předešlého dne
12 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rukama zpracujeme a necháme asi 20 minut odležet, aby rohlíky byly pořádně nasáté. Poté osolíme (raději méně, rohlíky jsou už slané) přidáme 5 vajec, rozpuštěné vychladlé máslo a zahustíme hrubou moukou. Vypracujeme 2 knedlíky, zabalíme do utěrky a na vařečce vložíme do vroucí vody.

Vaříme 45 minut. Do knedlíků můžeme přidat i trochu petrželky. Tyto knedlíky jsou velice syté a výborné k roštěnkám, k ptáčkům, ale i k pečenému masu...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Karlovarské knedlíky babičky Irenky

Komentáře

  1. Di   01.11.2006 | 10:42 | reagovat | závadný

    Jirko, knedlíky na páře se Vám nerozvaří jako ve vodě, ani se nezdrcnou. Takže velikost je úplně jedno. Já je dělám tak akorát do ruky (tenisový míček?). Vařte cca 20 minut - pak jeden zkuste rozkrojit.

  2. Jirka Holeček   01.11.2006 | 10:31 | reagovat | závadný

    Moniko, ty kuličky jsi vařila na páře, na kovovém pařníku? Jak dlouho? Jak byly veliký?

  3. Monika   04.07.2006 | 8:01 | reagovat | závadný

    Tyhle knedlíky jsem dělávala také jako kuličky. Ale jednou se mi nechtělo, udělala jsem velké. Největší úspěch pak měly ty zbylé knedlíky, které si děti k večeři opekly na pánvi, sypaly sýrem, na to kolečko šunky a kečup. Takže teď dělávám s vědomím, že musí být i na večeři.

  4. Aninka   01.07.2006 | 9:33 | reagovat | závadný

    Já do Karlovarských knedlíku, jsem se naučila přidávat jak petržel ,tak i porek. A vařím je v utěrkách. Aspon tak sem si myslela,že se liší od jiných běžných knedlíku.

  5. Jaroslava Oumarová   09.02.2006 | 17:32 | reagovat | závadný

    Moje tchyně je vařila tak, že na hrnec s vodou uvázala utěrku a nandala knedlíky, přikryla pokličkou a vařila. Tímto způsobem dělala hlavně kynuté ovocňáky a od té doby mi nechutnají ty klasicky vařené ve vodě. Já knedlíky vařím na pařníčku potřeném máslem, aby se nepřilepily.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web