Karlovarské knedlíky babičky Irenky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 50
      g máslo
    • 0,3
      l mléko
    • hrubá mouka
    • sůl
    • 12
      ks rohlík čerstvé nebo z předešlého dne

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rukama zpracujeme a necháme asi 20 minut odležet, aby rohlíky byly pořádně nasáté. Poté osolíme (raději méně, rohlíky jsou už slané) přidáme 5 vajec, rozpuštěné vychladlé máslo a zahustíme hrubou moukou. Vypracujeme 2 knedlíky, zabalíme do utěrky a na vařečce vložíme do vroucí vody.
2
Vaříme 45 minut. Do knedlíků můžeme přidat i trochu petrželky. Tyto knedlíky jsou velice syté a výborné k roštěnkám, k ptáčkům, ale i k pečenému masu...
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    1. 11. 2006 10:42

    Jirko, knedlíky na páře se Vám nerozvaří jako ve vodě, ani se nezdrcnou. Takže velikost je úplně jedno. Já je dělám tak akorát do ruky (tenisový míček?). Vařte cca 20 minut - pak jeden zkuste rozkrojit.

  • Jirka Holeček
    Jirka Holeček |

    1. 11. 2006 10:31

    Moniko, ty kuličky jsi vařila na páře, na kovovém pařníku? Jak dlouho? Jak byly veliký?

  • Monika
    Monika |

    4. 7. 2006 08:01

    Tyhle knedlíky jsem dělávala také jako kuličky. Ale jednou se mi nechtělo, udělala jsem velké. Největší úspěch pak měly ty zbylé knedlíky, které si děti k večeři opekly na pánvi, sypaly sýrem, na to kolečko šunky a kečup. Takže teď dělávám s vědomím, že musí být i na večeři.

  • Aninka
    Aninka |

    1. 7. 2006 09:33

    Já do Karlovarských knedlíku, jsem se naučila přidávat jak petržel ,tak i porek. A vařím je v utěrkách. Aspon tak sem si myslela,že se liší od jiných běžných knedlíku.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    9. 2. 2006 17:32

    Moje tchyně je vařila tak, že na hrnec s vodou uvázala utěrku a nandala knedlíky, přikryla pokličkou a vařila. Tímto způsobem dělala hlavně kynuté ovocňáky a od té doby mi nechutnají ty klasicky vařené ve vodě. Já knedlíky vařím na pařníčku potřeném máslem, aby se nepřilepily.

  • Di
    Di |

    9. 2. 2006 16:57

    Já dělám podobné knedlíky, možná jen dávám méně vajec a trochu více tekutiny (mléko s vodou). Připadají mi docela lehké, ale já nemám v obllibě takové ty nadýchané kynuté blbouny. Vařím je v páře (bez utěrky), ale dělám jen malé kuličky velikosti tenisového míčku. Na talíři je rozpůlím, vypadají hezky a je to docela snadné.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 2. 2006 13:23

    Když se vaří nad parou, pak se nedávají do uterce?

  • Petra Šmejkalová
    Petra Šmejkalová |

    9. 2. 2006 10:58

    Jsem ráda,že Vám chutnají a určitě je zkusím vařit i nad parou.

  • Jana Louny
    Jana Louny |

    9. 2. 2006 09:59

    Tyto knedliky jsou moc dobre treba k pecenemu kureti.Delam je uz dlouho,akorat s tim rozdilem,ze je varim nad parou.Jsou velice chutne.