Autor:

Karlovarské knedlíky babičky Irenky

Střední
Ingredience
Vejce 5 ks
Máslo 50 g
Mléko 1/4 l
Hrubá mouka  
Sůl  
Rohlík
čerstvé nebo z předešlého dne
12 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rukama zpracujeme a necháme asi 20 minut odležet, aby rohlíky byly pořádně nasáté. Poté osolíme (raději méně, rohlíky jsou už slané) přidáme 5 vajec, rozpuštěné vychladlé máslo a zahustíme hrubou moukou. Vypracujeme 2 knedlíky, zabalíme do utěrky a na vařečce vložíme do vroucí vody.

Vaříme 45 minut. Do knedlíků můžeme přidat i trochu petrželky. Tyto knedlíky jsou velice syté a výborné k roštěnkám, k ptáčkům, ale i k pečenému masu...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Karlovarské knedlíky babičky Irenky

Komentáře

  1. Di   01.11.2006 | 10:42 | reagovat |

    Jirko, knedlíky na páře se Vám nerozvaří jako ve vodě, ani se nezdrcnou. Takže velikost je úplně jedno. Já je dělám tak akorát do ruky (tenisový míček?). Vařte cca 20 minut - pak jeden zkuste rozkrojit.

  2. Jirka Holeček   01.11.2006 | 10:31 | reagovat |

    Moniko, ty kuličky jsi vařila na páře, na kovovém pařníku? Jak dlouho? Jak byly veliký?

  3. Monika   04.07.2006 | 8:01 | reagovat |

    Tyhle knedlíky jsem dělávala také jako kuličky. Ale jednou se mi nechtělo, udělala jsem velké. Největší úspěch pak měly ty zbylé knedlíky, které si děti k večeři opekly na pánvi, sypaly sýrem, na to kolečko šunky a kečup. Takže teď dělávám s vědomím, že musí být i na večeři.

  4. Aninka   01.07.2006 | 9:33 | reagovat |

    Já do Karlovarských knedlíku, jsem se naučila přidávat jak petržel ,tak i porek. A vařím je v utěrkách. Aspon tak sem si myslela,že se liší od jiných běžných knedlíku.

  5. Jaroslava Oumarová   09.02.2006 | 17:32 | reagovat |

    Moje tchyně je vařila tak, že na hrnec s vodou uvázala utěrku a nandala knedlíky, přikryla pokličkou a vařila. Tímto způsobem dělala hlavně kynuté ovocňáky a od té doby mi nechutnají ty klasicky vařené ve vodě. Já knedlíky vařím na pařníčku potřeném máslem, aby se nepřilepily.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web