Karlovarské knedlíky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      šálek smetana
    • 3
      ks žemle
    • sůl
  • Na ubrousek
    • máslo (Na ubrousek)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřeme se solí a žloutky, vmícháme smetanu a mouku. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené včerejší žemle (můžeme je dožluta osmažit na másle) a ze 3 bílků tuhý sníh. 2 plátěné ubrousky namočíme ve studené vodě, potřeme máslem a na každém ubrousku z těsta vytvarujeme knedlík. Ubrousky zabalíme, na koncích zavážeme a knedlíky vaříme v páře zavěšené na vařečce nebo položené na pařáku 45 minut. Potom je vybalíme z ubrousku, nakrájíme na plátky a podáváme pokapané máslem k telecímu masu.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Alena Hadová
    Alena Hadová |

    8. 5. 2007 06:41

    smotana sa tam dáva kyslá

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    1. 10. 2006 21:59

    Tak bylinky přidejte :-)

  • Meya
    Meya |

    1. 10. 2006 21:57

    souhlasim, u Karlovarskych knedliku bych ocekavala vic ingredienci

  • Anina
    Anina |

    1. 7. 2006 09:28

    A já sem si myslela,že se do Karlovarských knedlíku, přidávají petržel, porek,nebo bylinky. Aspon tak sem se je naučila vařit.