Kari kuličky na lilku a rýži

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na masové kuličky:
    • 400
      g mleté maso cca
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 1,5
      lžička kari -koření (dle chuti) cca
  • Lilková směs:
    • 1
      ks lilek
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks paprika
    • sůl
    • 1
      lžička kari -koření ,cca
    • 2
      lžíce olej
    • rýže ve varných sáčkách 2x=uvařená dle návodu
    • 200
      ml smetana
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařenou rýži v osolené vodě nasypeme do vymazané zapékací mísy máslem. Na rýži poklademe orestovanou zeleninu, kterou jsme na závěr restování ochutili kořením a osolili. Na zeleninu poklademe malé kuličky z masové směsi, které tvoříme mokrou rukou. Vše zalijeme vejcem rozmíchaným ve smetaně (můžeme osolit). Pečeme v předehřáté troubě zakryté asi 20 minut. Pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 20 minut.
2
* Místo kari lze použít do masové směsi a zeleniny zázvor nebo česnek.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mára
    Mára |

    21. 7. 2012 19:52

    Recept jsem použila jako námět na naší véču, zeleninu jsem zamíchala s rýží dohromady a do mleté přidala nakrájenou cibuli, bylo to výborný :-))

  • Štáfová Zdena
    Štáfová Zdena |

    24. 5. 2011 15:07

    mrkve dám příště jednou tolik, moc nám ve směsi chutnala.

  • Jitka
    Jitka |

    2. 2. 2011 20:18

    Kari jsem dochutila i rýži,na závěr posypala goudou a oblizovali jsme se všichni!Super jídlo z jednoho pekáče :-)) .