Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek bulgur
    • sůl
    • olej
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 1
      šálek hrášek (mražený je dostupnější)
    • 1
      hrst zelené fazolky
    • 1
      šálek mražená kukuřice
    • 1
      lžička kari
    • 2
      špetka kurkuma

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bulgur opláchněte a vařte dle návodu (pokud jste návod vyhodili - v lehce osolené vodě na mírném ohni vařte 12-15 minut, ochutnejte, zda vám takto uvařený vyhovuje, pokud máte raději měkčí, nechte o pár minutek déle, a zceďte).
2
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte a na trošce oleje orestujte. Přidejte zeleninu. Až změkne, přisypte koření a pořádně promíchejte - hlavně tak, aby se vám koření nepřipálilo. Vmíchejte uvařený bulgur a restujte 1-2 minutky, dokud se koření krásně neobalí okolo bulguru. Dosolte podle chuti.
3
Servírujte jako hlavní jídlo (jako rizoto) nebo jako přílohu (třeba i bez masa) k jídlu dle vlastního uvážení.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.