Karbanátky z pohanky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g pohanka
    • 1
      kostka masox
    • 0,5
      ks cibule
    • rostlinný olej na smažení
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce hořčice
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • vegeta
    • kari

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku propereme, zalijeme vroucí vodou, přidáme kostku Masoxu a necháme vsáknout všechnu vodu po dobu asi půl hodiny.
2
Pohanku necháme nahrubo nasekat v kuchyňském mixéru (nebo ji můžeme sami rozšťouchat).
3
Cibulku zpěníme na oleji, česnek utřeme a společně se všemi ingrediencemi přidáme k pohankové hmotě. Řádně prohněteme (nejlepé rukama) a dohustíme strouhankou.
4
Tvarujeme placičky/karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji asi 3 minuty z každé strany.
5
Na talíři zakryjeme plátkem Eidamu, můžeme ozdobit čerstvou cibulí a hořčicí. Hodí se i jako příloha.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • susie
    susie |

    7. 10. 2014 12:47

    Vůbec z karbanátků není cítit ta pohanková pachuť. Jsou opravdu výborné! I když jsem vynechala masox. Děkuji za dobrý nápad.

  • jafro
    jafro |

    27. 5. 2012 14:17

    přidala jsem místo strouhanky sojové vločky, po vytvarování jsem je v nich i lehce obalila - po ozmažení křupavé a moc dobré