Autor:

Karbanátky z jiker

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
ryby
Jikry
z jednoho kapra
1 ks
Rybí maso
různé odřezky, maso z ocasu, atp.
 
zelenina
Cibule
střední
1 ks
koření
Grilovací koření
Vaše oblíbené grilovací, nebo koření na ryby
 
Sůl
opatrně, pokud použijete už koření se solí, není třeba
 
tuk
Vepřové sádlo 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Jikry společně se syrovým rybím masem v poměru 1:1 posekáme ve strojku společně s kořením na polotuhou hmotu. Tak se zbavíme i eventuálních malých kostiček, tzv. „vidliček“. Hmotu dáme do mísy a přidáme najemno nasekanou cibuli. Pokud chceme větší množství, je možno nastavit strouhankou. Rybí maso je dobré pojivo, takže nepotřebujeme vajíčka.

Rozpálíme tuk, lžící nabíráme hmotu a na pánvi tvoříme placičky asi 1/2 cm silné. Osmažíme z obou stran dozlatova a odkládáme na ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Vynikající jen tak k pivu, k vínu, nebo s bramborem a tatarkou.
Jikry u nás v polévce nikdo nejí, ale v této úpravě se po karbanátcích z jiker jen zapráší.

Vyzkoušejte, dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Karbanátky z jiker

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web