Karbanátky z jiker

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: lvíček

Suroviny

Vložit do nákupu
  • ryby
    • 1
      ks jikry z jednoho kapra
    • rybí maso různé odřezky, maso z ocasu, atp.
  • zelenina
    • 1
      ks cibule střední
  • koření
    • grilovací koření Vaše oblíbené grilovací, nebo koření na ryby
    • sůl opatrně, pokud použijete už koření se solí, není třeba
  • tuk
    • 3
      lžíce vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jikry společně se syrovým rybím masem v poměru 1:1 posekáme ve strojku společně s kořením na polotuhou hmotu. Tak se zbavíme i eventuálních malých kostiček, tzv. "vidliček". Hmotu dáme do mísy a přidáme najemno nasekanou cibuli. Pokud chceme větší množství, je možno nastavit strouhankou. Rybí maso je dobré pojivo, takže nepotřebujeme vajíčka.
2
Rozpálíme tuk, lžící nabíráme hmotu a na pánvi tvoříme placičky asi 1/2 cm silné. Osmažíme z obou stran dozlatova a odkládáme na ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Vynikající jen tak k pivu, k vínu, nebo s bramborem a tatarkou.
3
Jikry u nás v polévce nikdo nejí, ale v této úpravě se po karbanátcích z jiker jen zapráší.
4
Vyzkoušejte, dobrou chuť!
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.