Autor:

Karbanátky z jiker

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
ryby
Jikry
z jednoho kapra
1 ks
Rybí maso
různé odřezky, maso z ocasu, atp.
 
zelenina
Cibule
střední
1 ks
koření
Grilovací koření
Vaše oblíbené grilovací, nebo koření na ryby
 
Sůl
opatrně, pokud použijete už koření se solí, není třeba
 
tuk
Vepřové sádlo 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Jikry společně se syrovým rybím masem v poměru 1:1 posekáme ve strojku společně s kořením na polotuhou hmotu. Tak se zbavíme i eventuálních malých kostiček, tzv. „vidliček“. Hmotu dáme do mísy a přidáme najemno nasekanou cibuli. Pokud chceme větší množství, je možno nastavit strouhankou. Rybí maso je dobré pojivo, takže nepotřebujeme vajíčka.

Rozpálíme tuk, lžící nabíráme hmotu a na pánvi tvoříme placičky asi 1/2 cm silné. Osmažíme z obou stran dozlatova a odkládáme na ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Vynikající jen tak k pivu, k vínu, nebo s bramborem a tatarkou.
Jikry u nás v polévce nikdo nejí, ale v této úpravě se po karbanátcích z jiker jen zapráší.

Vyzkoušejte, dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Barevné přílohy k pečínkám 4 recepty na výborné přílohy k pečínkám Články z

Komentáře k receptu: Karbanátky z jiker

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web