Karbanátky z hlívy ústřičné

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • 250
      g vepřové maso
    • 5
      ks brambory Středně velké uvařené
    • 1
      ks vejce
    • kmín
    • sůl
    • strouhanka Na obalení
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlívu nakrájíme na velmi drobné kostičky, do mísy připravíme namleté maso, k němu přidáme hlívu, nastrouhané brambory (brambory nastrouháme na středně jemném struhadle), vejce, koření a řádně promícháme. Hmotu necháme v chladničce asi 30 minut odležet.
2
Poté z ní tvoříme malé karbanátky nebo placičky, které obalujeme ve strouhance. Na rozpáleném oleji je opékáme z obou stran asi 6-8 minut. Karbanátky jsou velmi křehké, a tak s nimi při pečení pracujeme velmi opatrně.
Zařazení: Maso Mleté Vepřové

Komentáře k receptu

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    28. 10. 2010 16:54

    Tento recept mam vyzkouseny a autorkou byla nejaka Vendula. Ted jsou to Recepty, proc si privlastnujete autorstvi??? Nepatri vam, ale ji. Tohle je kradez!!!! :'( :'( :'(

  • Daniela
    Daniela |

    24. 1. 2007 16:58

    Pani Vendulo,moc dekuji za senzacni recept,protoze ja hlivu ustricnou miluji pro jeji specifickou chut,ale dcera houby vubec neji.Ve vasem receptu ani nepoznala, ze tam houby jsou a snedla plny talir.Bylo to vynikajici,akorat jsem pridala cesnek, majoranku a pekla v troube na pecicim papiru.Davam za 1.