Karbanátky v omáčce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Mikitka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Karbanátky
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks vejce
    • česnek Dle potřeby
    • strouhanka Na zahuštění směsi a obalení karbanátku
    • koření na mleté maso
    • olej
  • Omáčka
    • uzeniny Kousek jakékoliv
    • cibule
    • hořčice (Nejlépe gurmánská od Hellmans)
    • hladká mouka
    • smetana na vaření
    • cukr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny na karbanátky klasicky smícháme, vytvarujeme malé placičky, obalíme ve strouhance a pomalu na mírném plameni smažíme na oleji dozlatova. Poté olej přeliji (v případě, že není přepálený) do hrnce, ve kterém chci dělat omáčku, přidám nakrájenou cibuli a uzeninu. Až se osmaží, v míse smíchám hořčici se smetanou a naleju do osmažené cibule s párkem.
2
Vmíchám a nechám povařit. Mezitím ve vodě smíchám hladkou mouku, dle potřeby, na zahuštění. Dochucuji cukrem, pepřem.
3
Podáváme s bramborem či hrníčkových knedlíkem, karbanátky polejeme omáčkou a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • angelika
    angelika |

    30. 7. 2012 09:59

    Dělala jsem již několikrát a můžu jen pochválit mám doma 2 chlapy a můžou se po tom přímo ujíst :) :-)

  • Lucka Vítková
    Lucka Vítková |

    26. 9. 2007 17:41

    Dnes jsem dělala přítelovi, moc si pochutnal :) Večer dostane ještě mamka s bratrem, tak jsem zvědavá...