Karbanátky šetrné sousedky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 23
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 2
      ks rohlík - starší
    • 1,5
      dl mléko 1 -
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks cibule - drobně pokrájená
    • 3
      stroužek česnek - rozetřený se solí
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Starší rohlíky (ne tvrdé) si rozmixujeme nebo hrubě nastrouháme.
2
Mleté maso si ochutíme česnekem, cibulí, paprikou, majoránkou, solí a pepřem dle chuti, přidáme vejce s mlékem a řádně vše promícháme.
3
Do masové směsi nasypeme rohlíkovou drť a vypracujeme hladkou směs, případně ještě přidáme mléko.
4
Ze směsi tvarujeme placičky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou.
5
* Tyto karbanátky můžeme okořenit více, než jsme zvyklí.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva Školová
    Eva Školová |

    26. 4. 2017 14:25

    Skvělé :-* jiné už dělat nebudu a taky děkuji za recept.

  • Jana
    Jana |

    20. 5. 2016 10:25

    Zkusila jsem je poprvé bez suché strouhanky s houskama z druhého dne a byly mnohem lepší a dokonce bych řekla, že i nadýchanější než jindy. Už je takhle budu dělat pořád :-)) .

  • Vanda
    Vanda |

    8. 1. 2016 11:59

    Byly fakt výborný! V pondělí jsem si koupila po dlouhé době hamburgra a půlka letěla do koše, protože maso v něm se nedalo jíst jak bylo bez chuti a drobivé. Napadlo mě, že kdybych příště tyhle karbanátky udělala doma na způsob co je na obrázku místo s kaší jako včera, tak bych si pochutnala a ještě bych všem doma udělala radost, nemluvě o tom co mi ten kravinec stál.

  • Maruška
    Maruška |

    6. 10. 2015 20:21

    Dělala jsem je do rajské omáčky a byly výborné, děkuji za recept.

  • Markéta
    Markéta |

    21. 2. 2015 10:41

    Výborné!

  • lizimax
    lizimax |

    16. 1. 2015 20:52

    99% recept :-* 100% by byl, kdybych je nemusela delat sama :-D

  • Láchová
    Láchová |

    6. 7. 2013 21:54

    Výborné, čerstvě rozemletý rohlík je opravdu lepší než suchá strouhanka. Karbanátek mi přijde kypřejší a šťavnatý.

  • Renata
    Renata |

    20. 2. 2013 11:48

    My je měli s kaší a byly výborný :)

  • Zuzana
    Zuzana |

    18. 10. 2012 14:37

    výborné!! myslím, že jsou tak dobré a šťavnaté dík té strouhance, která není suchá :-)) můžu jen doporučit

  • Kynčlová
    Kynčlová |

    12. 4. 2012 19:22

    Papriky jsem dala lžičku a majoránky lžíci, pak všechno podle receptu. Byly výborný a nezbylo nic.

  • Ilca
    Ilca |

    23. 1. 2012 07:35

    <:-) byly moc moc moc dobre

  • Myslivcová
    Myslivcová |

    23. 7. 2011 18:41

    Ohlasy byly velice kladné, zopakuji brzy, děkuji za výborný recept.

  • Kačena
    Kačena |

    13. 5. 2011 12:58

    Výborné, hezky nadýchané a šťavnaté :-* .To bude tou čerstvou strouhankou :-\ ;-) .

  • nnln
    nnln |

    4. 5. 2011 19:29

    měli jsme dnes na oběd. a jsou výborné! vlastně už nejsou:)) jen jsem netušila, že to jsou tak "šetrné" karbanátky.. babička nikdy nedělala jiné, tak jsem myslela, že to jsou prostě normální karbanátky:) a ty rohlíky tam dáváme ty 3:) ale jen je natrháme a rozmočíme ve vodě. a nedáváme mléko. za to té majoránky snesou vážně hodně.. ale vždy se po nich zapráší:)

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 4. 2011 19:38

    ... to tedy nejsi :-D , naše sousedka tam dá klidně i tři, proto snesou více koření ;-) . Jelikož se dělají z čerstvé strouhanky, nejsou tuhé a dá se do nich přidat i povařená brokolice, nastrouhaná mrkev ... .

  • MartikK
    MartikK |

    5. 4. 2011 19:08

    Jirko, proč se to jmenuje "... šetrné sousedky". Mně to připadá jako standardní karbanátky, možná jen na to množství masa dám ten rohlík jeden. Takže asi nejsem tak šetrná :-D