Autor:

Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso - míchané
nebo z vepřové plece
500 g
Moravská slanina
nebo Váhalova, anglická
100 g
Cibule 1 ks
Česnek
dle velikosti, 2 -
3 stroužek
Zázvor
čerstvě nastrouhaný
1 lžíce
Vejce 1 ks
Pepř mletý  
Strouhanka
ze starších rohlíků 80 -
100 g
Vývar 120 ml
Sojová omáčka
nebo sůl
 
Olej
na smažení
 
Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Mleté, Slané, Uzeniny

Mleté maso smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem, vejcem, jemně pokrájenou cibulí a slaninou, vývarem, pepřem a solí (nebo sojovou omáčkou). Masovou směs zahustíme dle potřeby strouhankou (nejlépe čerstvě namletou nebo rozmixovanou za staršího pečiva - housky, toustový chléb...). Směs by neměla být příliš tuhá - zahuštěná strouhankou, karbanátky (sekaná) pak budou šťavnaté.
Směs necháme alespoň hodinu proležet. Pak tvarujeme karbanátky nebo válečky, které smažíme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova, případně vytvarujeme šišku, kterou vložíme do vymaštěného pekáčku a za občasného podlití a přelití výpekem pečeme v předehřáté troubě na 190° cca 70 minut dozlatova, prvních 35 minut pečeme zakryté, pak odkryjeme.

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Vychladlé karbanátky můžeme vložit do rozkrojených žemlí společně s listem salátu a kolečky cibule, do žemlí můžeme použít i hořčici nebo zázvorový dip... - podáváme jako rychlé občerstvení, svačinu...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou

Komentáře

  1. Lenka   17.12.2015 | 18:04 | reagovat | závadný

    Výborné s lehce pikantní špičkou. Použila jsem kvalitní sojovou omáčku, protože si myslím, že se k zázvoru dobře hodí. Děkuji za recept, který ráda zopakuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web