Karbanátky s kapustou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřový bůček
    • 3
      ks žemle
    • 0,5
      ks kapusta
    • jedlá soda
    • česnek hlavička
    • kmín
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočíme žemle do mléka
2
Kapustu uvaříme ve vodě se špetkou sody
3
Kapustu necháme vychladnout
4
Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky
5
Umeleme kapustu
6
Osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, prolisovaný česnek, majoránku a kmín
7
Dobře promícháme, osolíme
8
Z hmoty vytvoříme váleček (podobný houskovému knedlíku)
9
Z válečku krájíme kolečka (podobné knedlíkům)
10
Obalíme ve strouhance
11
Smažíme na pánvi asi 3-5 min. po každé straně, olej asi 1 cm (střední plamen)
12
pozn. asi 10 řízků

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.