Autor:

Karásci

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Mléko 500 ml
Sůl 2 lžička
Droždí 60 g
Sádlo
13-16 rozpuštěné
16 lžíce
Žloutek 2 ks
Náplň
Vepřové maso ve vlastní šťávě
nebo hovězí
1 plechovka
Cibule
střední
1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Strouhanka
k zahuštění
 
Vejce
celé - na potření
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Do mísy rozdrobím droždí, přidám sůl, rozmíchám, až se droždí rozpustí, přidám prosátou mouku, sádlo, vlažné mléko, žloutky a vypracuji vláčné těsto, které nechám asi 1/2 hodiny odpočinout.

Na tuku z konzervy orestuji dozlatova cibulku na drobno nakrájenou, přidám maso z konzervy a rozdusím na „kaši“. Okořením solí a pepřem a podle potřeby trochu zahustím strouhankou.

Těsto ještě jednou propracuji na vále a rozdělím na 4 díly. Z každého dílu vyválím asi 1 cm vysokou pokud možno kulatou placku, kterou rádýlkem rozkrájím na 8 trojuhelníků. Na širší díl trojuhelníku dám asi jednu plnou lžíci vychladlé náplně. Kraje užší části přeložím přes náplň směrem ke středu a pak smotám celé jako rohlíček. Na plech kladu s ohledem na vykynutí těsta, plech není třeba vymazávat,těsto se nelepí, je tučné dost. Nakonec potřu karásky rozšlehaným vejcem a dám péct do vyhřáté trouby cca na 180 °C upéct dozlatova.

Jsou výborné jak teplé, tak studené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Broskvová pochoutka Články z

Komentáře k receptu: Karásci

Komentáře

  1. jmuell1   04.11.2012 | 10:31 | reagovat | závadný

    Karásci jsou skutečně výborní! Ingredience na těsto jsem si poupravila na kostku droždí (42g), ale konzervu použila celou a chvílema jsem musela s náplní šetřit. Příště tedy budu dělat z dvojité dávky dle receptu, jen konzervu vezmu tři! Je to skvělé "zakusování" bramboračky nebo i jen tak samotné na chuť! Díky za recept, který velice ráda doporučím a u kterého se moc divím, že píšu první komentář!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web