Karamelové tyčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g ořechy
    • 1
      ks hera
    • 250
      g cukr krystal
    • 1
      salko slazené
  • Poleva
    • omega
    • 1
      čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr upálíme na karamel, přidáme nasekané ořechy a ještě chvilku popražíme. Přidáme rozpuštěnou Heru, nalijeme Salko a vaříme asi 7 minut. Směsí naplníme oplatky (vystačí na 3 obdélníkové), přikryjeme druhou oplatkou a zatížené necháme do druhého dne. Polijeme polevou, kterou jsme získali rozpuštěním surovin. Po ztuhnutí polevy můžeme krájet na tyčky velikosti asi 1x3 cm - nejlépe zubatým nožem.
2
Dobrá rada: Polevu lijeme na tu stranu oplatky, které byla vespod a nedáváme polevu příliš horkou. Tím zabráníme prohnutí oplatek.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • b
    b |

    30. 5. 2007 18:06

    všude

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    18. 12. 2006 10:07

    Vyzkoušela jsem v sobotu. Nejdřív jsem si myslela, že se mi to po přidání tuku vůbec nespojí, ale nakonec se to podařilo. Když jsem však natírala směs na oplatku, tak ten tuk vystupoval na povrch. I když jsem oplatky zatížila, na směs se nepřilepily. Budu to asi muset slepit polevou. Kde se stala chyba?