Autor:

Karamelové tyčky

Střední
Ingredience
Ořechy 250 g
Hera 1 ks
Cukr krystal 250 g
Salko slazené
Poleva
Omega  
Čokoláda na vaření
Kakao 1 lžíce
Moučkový cukr 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Cukr upálíme na karamel, přidáme nasekané ořechy a ještě chvilku popražíme. Přidáme rozpuštěnou Heru, nalijeme Salko a vaříme asi 7 minut. Směsí naplníme oplatky (vystačí na 3 obdélníkové), přikryjeme druhou oplatkou a zatížené necháme do druhého dne. Polijeme polevou, kterou jsme získali rozpuštěním surovin. Po ztuhnutí polevy můžeme krájet na tyčky velikosti asi 1×3 cm - nejlépe zubatým nožem.

Dobrá rada: Polevu lijeme na tu stranu oplatky, které byla vespod a nedáváme polevu příliš horkou. Tím zabráníme prohnutí oplatek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Novoroční menu pro přátele: Blýskněte se hned na Nový rok! Články z

Komentáře k receptu: Karamelové tyčky

Komentáře

  1. b   30.05.2007 | 18:06 | reagovat |

    všude

  2. Gábina Houšková   18.12.2006 | 10:07 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem v sobotu. Nejdřív jsem si myslela, že se mi to po přidání tuku vůbec nespojí, ale nakonec se to podařilo. Když jsem však natírala směs na oplatku, tak ten tuk vystupoval na povrch. I když jsem oplatky zatížila, na směs se nepřilepily. Budu to asi muset slepit polevou. Kde se stala chyba?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web