Karamelové řezy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g máslo (Hera)
    • 150
      g cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      ks žloutek
    • 120
      g lískové oříšky (Mleté)
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 0,8
      ks prášek do pečiva
  • Karamel
    • 1
      ks salko (Plechovka)
    • máslo
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, cukr, kakao a žloutky utřeme po pěny. Přidáme mleté oříšky, mouku s kypřícím práškem a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech a upečeme.
2
**Karamel:** plechovku salka vaříme celou ponořenou do vody 2 hodiny. Po vychladnutí přelijeme karamel do mísy, přidáme máslo a utřeme dohladka. Vychladlé těsto rozkrájíme na trojúhelníčky, nožem namočeném v teplé vodě. Polijeme karamelem a po ztuhnutí čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    2. 2. 2017 10:50

    Po přečtení vašeho arogantního komentáře jsem nejprve neměla chuť vám odpovídat, ale nakonec jsem se k tomu odhodlala. Bez urážky, všimla jste si názvu receptu? Vařením plechovky Salka se uvnitř vytvoří výborný karamel a nehrozí, že by se připálil. Kdybyste Salko nejprve vylila do hrnce a pak ho vařila ve vodní lázni, tak byste ho musela míchat a hrozilo by, že se připálí. Jiná varianta je, že si koupíte rovnou karamelizované Salko. Pak už není potřeba ho vařit a stačí pouze otevřít plechovku. I když jsem o hodně mladší než vy, tak taky nemám ráda polotovary (i lisotvé těsto si dělám domácí), karamel si radši přpravím z cukru, šlehačky a másla. Ale nebudu urážet ty, kteří k tomu použijí Salko.

  • Evelyn
    Evelyn |

    27. 1. 2017 23:22

    Proč proboha vaříte tu konzervu? To si myslíte, že vám změkne a tu potom do té polevy nakrájíte? Pokud by jste chtěly, aby vám Salko změklo tak stačí ponořit do volní lázně, ale Salko, nebo-li slazené zahuštěné mléko už je tekuté dost. Nejvíce mě dojalo vyjádření paní, že takto uvařené Salko má v ledničce a tam ji vydrží déle jak rok. Můžete mi některá z vás příležitostně vysvětlit proč to Salko vlastně vaříte? Jsem v téměř 60 letech tedy stále dostatečně nevzdělaná a i přes své množství uvařených a upečených potravin, kterými jsem zatím nikoho neotrávila, naprosto blbá. Ale možná to bude tím, že my si jako rodina spíše potrpíme na konzumaci potravin lehce stravitelných a do konzumace konzerv jako takových jsme se ještě nepustili. Mám ještě dotaz na to jak dlouho se potom vaří Salko v papírové krabici. Všem děkuji za vysvětlení, ráda bych příště manželovi udělala dort tak jak se má.

  • Jana
    Jana |

    4. 9. 2015 12:49

    Pokud narazíte na Salko v akci můžete si uvařit v tlakáči i více najednou (stačí opravdu jenom 1 hod. i o něco méně) V lednici vám uvařené a neotevřené vydrží víc než rok.

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    12. 11. 2013 11:53

    Dobrý den, 3/4 neznamená 3 až 4, ale třičtvrtě. :-) Hezký den!

  • veronika
    veronika |

    12. 11. 2013 11:00

    3 az 4 sacky kypriciho prasku? neni to moc?

  • Zuzka
    Zuzka |

    28. 2. 2011 12:30

    Výborné řezy, jen jsem neměla lískové oříšky, tak jsem dala mleté opražené mandle. Salko jsem zašlehávala po částech do másla a bylo to krásně husté. Nahoru jsem dala rozpuštěné Ledové kaštany. Zmizely za 1 den, díky za recept, dávám 1. To zkaramelizované Salko jsem si koupila v Globusu za Kč 37,-, ale ještě jsem ho nepoužila, měla jsem v zásobě uvařené.

  • venyss
    venyss |

    27. 2. 2011 20:23

    Teda byla výbornááááá,jen ten s tím karamelem mám stále potíže (s hustotou) a to bych řekla,že to vařím i déle,než dvě hodiny. Takže to bylo trošku tekutější a proteklo to skrz buchtu,ale chuť opravdu výborná! Doporučuji.

  • Eva1
    Eva1 |

    25. 2. 2011 09:23

    Salko se dá vařit i v tlakové hrnci, pak se vaří pouze 1hodinu. Máslo jedno celé a může se přidat i trochu rumu, ale ne moc ať krém zase neteče ;-)

  • dudysek
    dudysek |

    25. 2. 2011 08:51

    To je dobrý tip, mrknu po tom zkaramelizovaném, pokud nebude ještě dražší než obyč salko je :). Psala jsem příspěvek pod Evu a zjistila proč se mi to nepovedlo :)

  • dudysek
    dudysek |

    25. 2. 2011 08:50

    Aha, tak to byl možná ten problém. Uvařila jsem totiž to salko a do toho teplého jsem dala trochu másla, které se rozpustilo. Takže správný postup má být takový, že uvařené Salko se nechá zchladit, pak se ušlehá máslo (kolik asi?) a do něho po částech zašlehat Salko. Tak díky, tu polevu jsem pokazila...

  • Eva1
    Eva1 |

    24. 2. 2011 10:06

    To se stává, pokud je salko málo uvařené nebo se přidá ještě teplé. Já při šlehání jakéholiv krému utřu nejdříve máslo (zbělá) a pak po částech vešlehávám salko.

  • Zuzka
    Zuzka |

    24. 2. 2011 08:58

    To dudysku nechápu, protože uvařené Salko je husté samo o sobě a máslo taky, takže když se smíchají tyto dvě suroviny, vznikne hustý krém, který nemůže stékat. Mimochodem už je v prodeji Salko karamel, které se nemusí vařit, už je hotové!!!

  • dudysek
    dudysek |

    23. 2. 2011 18:57

    Dělala jsem dnes tuto buchtu, ale nějak se mi nepovedla ta poleva. Uvařené salko jsem smíchala s máslem (v receptu se nepíše kolik másla???), ale nevěděla jsem, jestli mám šlehat nebo stačí zamíchat. Poleva mi pak na buchtě stékala a neztuhla. Co dělám špatně? Chutově to jinak bylo výnikající !!!

  • Hana Bulínová
    Hana Bulínová |

    3. 10. 2009 14:20

    Chlapy se po tom můžou utlouct. Díky moc:-))

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    2. 1. 2007 08:58

    Je to strašně dobré! Ovšem vhodnější asi jen na slavnostnější příležitosti (finance, kalorie...) Cukru v těstě by se dalo trošku ubrat, ale ta chuť ořechového těsta s karamelovým krémem... Mňam. Polevu jsem taky vynechala

  • Jitka Sobotková
    Jitka Sobotková |

    1. 11. 2006 21:58

    Kdysi jsem tuhletu dobrůtku ochutnala u známých,ale recept jsem neměla.Jsem ráda,že jsem ho našla tady.Zkusím v sobotu a dám věeět.

  • Jana Mrázová
    Jana Mrázová |

    14. 12. 2005 21:55

    Všem moc chutnali! Měla jsem obrovský úspěch! Na mě jsou moc sladké. Ale zařadila jsem je mezi oblíbené!:-)

  • DS
    DS |

    14. 12. 2005 09:34

    dělám jako vánoční cukroví, nakrájím na malé obdélníčky a všem to opravdu MOC chutná. (Používám ořechny vlašské)

  • Petra Š.
    Petra Š. |

    3. 12. 2005 21:36

    Tyto řezy jsou výborné. Našla jsem tento recept někde v nějakém časopise, ale do těsta se nedává vůbec kypřící prášek. A i bez něj je těsto vláčné a jemné. A Salko vařím v hrnci "jen" 1,5 hodiny. A polevu posypu nekrájenými vlašskými ořechy.

  • Martina Ludvíková
    Martina Ludvíková |

    9. 10. 2005 11:10

    Nic úžasnějšího jsem zatím já ani všechny naše návštěvy nejedla. Vřele doporučuji všem.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    20. 4. 2005 14:57

    Tuhle variantu jsem ještě neslyšela - Salko do tlak. hrnce. Jak moc má být ponořené a na jaký tlak (mám 2 možnosti - nízký a vysoký) to dělat?

  • jennifer
    jennifer |

    20. 4. 2005 14:28

    zase tak nárocné to není, Salko varím v papináku a stací na to 45 minut..jde to opravdu rychle

  • Alena
    Alena |

    28. 3. 2005 14:24

    Je to opravdu vynikající, jen ta čokoládová poleva je skoro zbytečná. Řezy jsou dost sladké i bez ní. Doporučuji!!!

  • Eva
    Eva |

    22. 3. 2005 13:30

    ÚŽASNÉ!!!Vyzkoušela jsem a vřele doporučuji. Moc dobré. Možná trochu náročnější na čas i peníze, ale vyplatí se, pokud chcete zapůsobit. Je to jak zákusek.