Karamelová poleva na větrníky II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Marsí

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z 1/4 cukru uděláme karamel - za stálého míchání zahříváme, až se zabrví do zlatohněda a voní. Pak ho zalijeme vodou, znovu provaříme (pomalu) a pořád mícháme dohladka. Ještě horký karamel pak vlijeme do zbytku cukru a dobře promícháme, až je to všechno hladké a lesklé. Dá se to i zjemnit lžící másla.
2
Poznámka: tenhle recept není můj, ale úspěšně jej používám, kdysi jsem ho vyštrachala na jednom webu. Ale pokud mohu, doporučila bych první den polité větrníky nepřikrývat, nebalit ani dávat do nádoby, aby se to moc nelepilo. Prostě to po polití šoupnu na chvíli do mrazáku, pak do chladničky a nechám to tam přes noc jen tak na tácku. Pak by to mělo vyjít.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.