Autor:

Karamelová poleva na větrníky II.

Snadné
Ingredience
Moučkový cukr 180 g
Voda 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Z 1/4 cukru uděláme karamel - za stálého míchání zahříváme, až se zabrví do zlatohněda a voní. Pak ho zalijeme vodou, znovu provaříme (pomalu) a pořád mícháme dohladka. Ještě horký karamel pak vlijeme do zbytku cukru a dobře promícháme, až je to všechno hladké a lesklé. Dá se to i zjemnit lžící másla.

Poznámka: tenhle recept není můj, ale úspěšně jej používám, kdysi jsem ho vyštrachala na jednom webu. Ale pokud mohu, doporučila bych první den polité větrníky nepřikrývat, nebalit ani dávat do nádoby, aby se to moc nelepilo. Prostě to po polití šoupnu na chvíli do mrazáku, pak do chladničky a nechám to tam přes noc jen tak na tácku. Pak by to mělo vyjít.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Karamelová poleva na větrníky II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web