Autor:

Karamelová čína (slané)

Snadné
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
4 plátek
Zelenina
cibule, česnek, paprika,kedlubna,...
 
Cukr krystal 3,5 lžíce
Worcestrová omáčka 1 dl
Hovězí vývar
z kostky
0,3 l
Koření - Čína 1 lžíce
Solamyl (bramborový škrob)
+2 na naložení masa
4 lžička
Kešu oříšky 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nejdříve si naložíme maso, nakrájíme na menší kousky, smícháme s oříšky a zasypeme solamylem a pořádně promícháme. Uložíme do chladu.

Omáčka: do hrnce vsypeme cukr a necháme zkaramelizovat(musí se pořád míchat). Když má tmavou barvu, přilijeme worchester (hrozně to syčí). Po menších dávkách přilijeme vývar a přidáme koření. Sundáme z ohně a přidáme asi tak 2,5 dcl vody a v ní rozpuštěný solamyl. Zamícháme, vrátíme na plotnu a prohřejeme... pěkně to zhoustne. Asi za tři minuty hotovo. Necháme vychladnout. Maso zprudka opečeme. Vyjmeme, přidáme trochu oleje a orestujeme zeleninu nakrajenou na větší kousky. Vrátíme maso a znovu prohřejeme. Maso i zeleninu vmícháme do studené omáčky. Podáváme s rýží.

Vypadá to složitě, ale je to hrozná pochoutka a když čekáme návštěvu, připravíme omáčku den předem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Burger s chobotnicí Originální recepty s mořskými plody Články z

Komentáře k receptu: Karamelová čína (slané)

Komentáře

  1. Petule B.   02.03.2008 | 16:57 | reagovat |

    Cinecku jsme meli dnes k obedu. Omacku jsem si udelala vcera vecer a musim se priznat, ze jsem se nemohla rozhodnout, zda mi chutna ci ne. Tak dle rceni ´rano moudrejsi vecera´jsem vyckala az jsem si dnes udelala masicko se zeleninou a nakonec tam tu omacku vrazila. Vysledek byl mnohem lepsi nez jsem ocekavala a moc jsme si pochutnali. Takze nenechat se kdyztak odradit, je opravdu ve spojeni s masickem a zeleninou moc dobra. Pridala jsem do ni take jeste kapku octa pro sladkokyselejsi chut.

  2. Lusinda   28.12.2007 | 12:04 | reagovat |

    Omáčka je skvělá,jen po zkaramelizování cukru přidám lžíci octa.Možná to není příliš čínské,ale podle mne se chuť této omáčky nejvíce blíží té sladkokyselé pikantnosti,která mně a mojí rodině chutná.Děkuji Jiřince za recept.

  3. Jiřina Čiháková   08.12.2007 | 1:16 | reagovat |

    To Kamil:Mate zcela pravdu...vlastne treba i rajska je prece rajcata+koreni...tak si priste na knedliky vyliji kecup?To Lucka:Dekuji za pochvalu...zitra jdu take opet kuchtit!

  4. Lucie Krejčí   02.12.2007 | 21:21 | reagovat |

    Zdravím paní Jiřinku a recept musím pochválit. Dělala jsem dnes k obědu a opravdu to byla mńamka. Omáčku jsem udělala den předem a chutě se krásně propojily. Takže mńam a všem dobrou chuť !!

  5. Kamil Krybus   05.11.2007 | 22:52 | reagovat |

    Když to hodně zjednoduším, cukr a worchester je něco blízké sojové omáčce. A protože worchester je typická anglická omáčka, asi bych šel rovnou do omáčky sojové.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web