Karamelová buchta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Rozkradpoklad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      g vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 400
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 1
      hrst lískové oříšky
    • cukr krystal
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,5
      mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle opražíme oříšky a přidáme cukr. Smažíme tak dlouho, dokud nám zcela nezkaramelizuje. Poté vylijeme na pečící papír ochladnout. Ušleháme cukr moučku s cukrem vanilka a máslem. Do této směsi postupně přišleháme žloutky. Z bílků uděláme sníh. Až karamel s oříšky zcela ochladne, rozmixujeme jej, nebo rozbijeme v hmoždíři (vetší kousky tvrdého karamelu nevadí, protože se stejně vpijí do buchty a nevylámeme si na nich zuby).
2
Žloutky s máslem smícháme s moukou, kypřícím práškem, rozmixovanou (nebo rozdrcenou) směsí oříšků a karamelu, mlékem a opatrně přimícháme sníh (našlehané bílky). Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme zhruba 30-38 minut při 160°C.
3
Přeji dobrou chuť.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.