Autor:

Karamelová buchta

Střední
Ingredience
Vejce 4 g
Moučkový cukr 250 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Hladká mouka 400 g
Máslo 150 g
Lískové oříšky 1 hrst
Cukr krystal  
Prášek do pečiva 1 balíček
Mléko 1/2 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Na másle opražíme oříšky a přidáme cukr. Smažíme tak dlouho, dokud nám zcela nezkaramelizuje. Poté vylijeme na pečící papír ochladnout. Ušleháme cukr moučku s cukrem vanilka a máslem. Do této směsi postupně přišleháme žloutky. Z bílků uděláme sníh. Až karamel s oříšky zcela ochladne, rozmixujeme jej, nebo rozbijeme v hmoždíři (vetší kousky tvrdého karamelu nevadí, protože se stejně vpijí do buchty a nevylámeme si na nich zuby).

Žloutky s máslem smícháme s moukou, kypřícím práškem, rozmixovanou (nebo rozdrcenou) směsí oříšků a karamelu, mlékem a opatrně přimícháme sníh (našlehané bílky). Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme zhruba 30-38 minut při 160°C.

Přeji dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Karamelová buchta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor! Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor!
Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný! Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný!
7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy 7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web