Karamelizovaná jablka se slaninou

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g anglická slanina (plátky)
    • 4
      ks jablka pevná zralá
    • 1
      hrst listový špenát (velká hrst)
    • 200
      g ostružiny
    • 3
      lžíce vyloupané nesolené pistacie
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • ocet na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky slaniny opečte nasucho na pánvi na středním plameni, vyjměte a nechte stranou. Jablka nakrájejte na co nejtenčí plátky, vykrojte střed s jadérky a opečte je na vyškvařeném tuku ze slaniny, až zezlátnou a lehce zkaramelizují.
2
Rozložte na mísu spolu s plátky slaniny. Do horkého tuku vlijte ocet a nechte trochu svařit, osolte a opepřete. Vzniklou zálivkou zakapejte slaninu s jablky.
3
Posypte lístky špenátu, ostružinami a sekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.