Autor:

Karamelizovaná jablka se slaninou

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Anglická slanina
(plátky)
250 g
Jablka
pevná zralá
4 ks
Listový špenát
(velká hrst)
1 hrst
Ostružiny 200 g
Vyloupané nesolené pistacie 3 lžíce
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
na dochucení
 
Ocet
na dochucení
 
Karamelizovaná jablka se slaninou

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Plátky slaniny opečte nasucho na pánvi na středním plameni, vyjměte a nechte stranou. Jablka nakrájejte na co nejtenčí plátky, vykrojte střed s jadérky a opečte je na vyškvařeném tuku ze slaniny, až zezlátnou a lehce zkaramelizují.
Rozložte na mísu spolu s plátky slaniny. Do horkého tuku vlijte ocet a nechte trochu svařit, osolte a opepřete. Vzniklou zálivkou zakapejte slaninu s jablky.
Posypte lístky špenátu, ostružinami a sekanými pistáciemi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Karamelizovaná jablka se slaninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web