Autor:

Kapustový nákyp s houbami

Snadné
Ingredience
Kapusta 500 g
Houska 2 ks
Mléko 1 dl
Cibule
větší
1 ks
Vejce 4 ks
Olej  
Máslo 40 g
Houby 1 miska
Sůl  
Pepř mletý  
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub, Ze zeleniny

Očistěné listy kapusty nakrájíme a podusíme v troše slané vody téměř doměkka, pak scedíme a jemně nakrájíme. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme chvíli prosáknout. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a přidáme houby nakrájené na plátky a dusíme. Změklé máslo rozetřeme se solí, postupně vmícháme žloutky a pak postupně vmícháme nakrájenou kapustu, houby, namočené žemle a nakonec sníh z bílků a trochu strouhanky. Směs upravíme ve vymazané formě a pečeme dozlatova v předehřáté toubě.

Jako příloha je dobrá bramborová kaše.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Fazole, čočka a hrách jsou opravdový energetický zázrak. Nechybějí vám luštěniny? Články z

Komentáře k receptu: Kapustový nákyp s houbami

Komentáře

  1. Pavel   20.10.2004 | 14:59 | reagovat |

    Ňam. To se to čte.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web