Kapustový nákyp III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks kapusta Středně velká kapusta
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 200
      g slanina (pokrájené na cca 1 cm velké kostky)
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce petrželová nať
    • 0,5
      lžička sůl
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 250
      ml mléko
    • 3
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jestli vám školní jídelna svojí bezbarvou, bezchutnou verzí dušené kapusty vzala chuť na tuto zeleninu, tento recept vám ji jistě vrátí. Kapusta zůstane nádherně zelená, nákyp je navíc dobrý teplý i studený.
2
<BR>Nákypovou formu vymažeme olejem a dáme předehřát do trouby nastavené na 180 °C. Kapustu nakrájíme na nudličky a v páře 3 minuty předvaříme. V misce smícháme slaninu, vajíčka, cibuli, najemno nakrájený česnek, petrželku a sůl. Přidáme mouku a mléko a dobře promícháme.
3
Z trouby vyndáme horkou formu, rozprostřeme do ní polovinu těsta, na ni navršíme všechnu kapustu a upěchujeme lžící. Přikryjeme zbývajícím těstem. Pečeme 35-45 minut, až je nákyp na povrchu zlatavý a pevný.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.