Kapustové zelí

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kapusta
5 listů
5 plátek
Sůl  
Kmín  
Cibule 1/2 ks
Smetana
dle chuti, já dávám přibližně 100-200ml
1 kelímek
Hladká mouka  

Postup přípravy:

Na oleji, másle či sádle (dle vlastní chuti či aktuální ledničkové dostupnosti) osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou kapustu, zalijeme vodou, aby v ní byla veškerá kapusta namočena (nepřeháníme to, aby tam nebylo vody příliš moc). Dochutíme solí a kmínem (tím nešetříme) a zakryté dusíme.
Po změknutí přilijeme smetanu, případně znovu dosolíme a dle potřeby zahustíme hladkou moukou.
Není třeba vytvářet jíšku (voda/smetana + mouka), stačí prsty poprášit a zamíchat. Díky hustotě a hrubosti pokrmu nejsou hrudky patrné, a to ani při jídle.

Pokrm je možné připravit i bez smetany, ale nám se se smetanou osvědčila hlavně u syna. Přeji dobrou chuť. :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Báječné svařáky: Zkuste je i jinak Články z

Komentáře k receptu: Kapustové zelí

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web