Kapustové zelí

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kapusta
5 listů
5 plátek
Sůl  
Kmín  
Cibule 1/2 ks
Smetana
dle chuti, já dávám přibližně 100-200ml
1 kelímek
Hladká mouka  

Postup přípravy:

Na oleji, másle či sádle (dle vlastní chuti či aktuální ledničkové dostupnosti) osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou kapustu, zalijeme vodou, aby v ní byla veškerá kapusta namočena (nepřeháníme to, aby tam nebylo vody příliš moc). Dochutíme solí a kmínem (tím nešetříme) a zakryté dusíme.
Po změknutí přilijeme smetanu, případně znovu dosolíme a dle potřeby zahustíme hladkou moukou.
Není třeba vytvářet jíšku (voda/smetana + mouka), stačí prsty poprášit a zamíchat. Díky hustotě a hrubosti pokrmu nejsou hrudky patrné, a to ani při jídle.

Pokrm je možné připravit i bez smetany, ale nám se se smetanou osvědčila hlavně u syna. Přeji dobrou chuť. :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.67 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Kapustové zelí

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web