Kapustové zelí

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
30 minut
2
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      plátek kapusta 5 listů
    • sůl
    • kmín
    • 0,5
      ks cibule
    • 1
      kelímek smetana dle chuti, já dávám přibližně 100-200ml
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji, másle či sádle (dle vlastní chuti či aktuální ledničkové dostupnosti) osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou kapustu, zalijeme vodou, aby v ní byla veškerá kapusta namočena (nepřeháníme to, aby tam nebylo vody příliš moc). Dochutíme solí a kmínem (tím nešetříme) a zakryté dusíme.
2
Po změknutí přilijeme smetanu, případně znovu dosolíme a dle potřeby zahustíme hladkou moukou.
3
Není třeba vytvářet jíšku (voda/smetana + mouka), stačí prsty poprášit a zamíchat. Díky hustotě a hrubosti pokrmu nejsou hrudky patrné, a to ani při jídle.
4
Pokrm je možné připravit i bez smetany, ale nám se se smetanou osvědčila hlavně u syna. Přeji dobrou chuť. :)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.