Kapustové závitky III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks kapustové listy
    • 400
      g mleté maso libového bůčku a vepřového plecka)
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      hrnek rýže
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustové listy vložíme do vroucí vody a asi pět minut vaříme. Vyjmeme a necháme okapat a vychladnout. Uvaříme rýži jako obvykle, též necháme vychladnout. Mleté maso okořeníme, koření můžeme dát i více, dle chuti každého, můžeme přidat i stroužek česneku (ne však více). Přidáme do masa vejce a vychladlou rýži. Řádně promícháme. Na každý list dáme takové množství směsi, aby se list dal dobře zabalit. Závitky klademe těsně vedle sebe do zapékacího pekáčku a můžeme na ně dát kousek másla a podlít asi 2 dcl vody. Pečeme asi 45 minut na 200 °C. Lepší je ještě pekáček přikrýt alobalem, aby se kapusta zbytečně moc nepřipálila.<BR>Podáváme s vařeným bramborem.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.