Autor:

Kapustové závitky II.

Střední
Ingredience
Cibule 2 ks
Masox 2 ks
Rajský protlak 2 ks
Kapusta 1 ks
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Hovězí maso
Nebo půl na půl vepřového mletého masa
500 g
Dlouhozrnná rýže
nebo divoké rýže
1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Hlávku kapusty ponoříme do velkého hrnce s horkou vodou, listy spaříme a opatrně je odřízneme tak abychom je nepoškodily a list byl připraven na naplnění. Tak obereme celou hlavičku kapusty.

<BR>Masová směs k naplnění kapustových listů: nejlépe do pánve Wok, na olivovém oleji zesklovatíme 2 cibule, na jemno nakrájené maso spolu s 1 masoxem a zprudka mleté maso osmahneme, podle chuti dosolíme, opepříme a na závěr vmícháme 2 vajíčka. Rýži mezitím uvaříme do poloměka (dovaří se v závitcích) a vsypeme do směsi s masem, kterou důkladně promícháme.

<BR>Na dno velkého kastrolu naskládáme ve dvou vrstvách nejmenší nebo potrhané listy kapusty, do velkých balíme (jako ptáčky) 2 velké polévkové lžíce směsi a rovnáme do kastrolu s vyloženým dnem. Doporučuji takto zabalené závitky v hrnci důkladně urovnat a vměstnat, aby nám při dalším vaření nevyplavaly.

Až budeme mít všechny závitky v kastrolu narovnané zakryjeme je opět vrstvou menších nebo nespotřebovaných listů. Druhý masox a dva rajské protlaky rozpustíme ve zvláštním hrnci v 1,5 l horké vody, kterou opatrně nalijeme do kastrolu na závitky. Vaříme na mírném ohni cca 35-40 minut - ne déle, jinak se nám rozvaří.

<BR>Podáváme s bílým pečivem, bagetkou i bez přílohy, dochutíme krémovou kysanou smetanou až na talíři.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Paella Tip na víkend: Barevné Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Kapustové závitky II.

Komentáře

  1. eva   06.05.2006 | 18:07 | reagovat |

    dnes sme ich opat robili ib a z bravcoveho masa a tiez boli vyborneeeeee....doporucujem, je to skutocne pochutka

  2. eva   23.06.2005 | 13:01 | reagovat |

    Mali sme ich k obedu...z listov som zrezala hrube rebra, lebo sa nedali balit, ....velmi chutneeeee....vdaka

  3. Dana Morávková   23.06.2005 | 7:54 | reagovat |

    Je to super hlavně teď v létě, lehké a velmi chutné doporučuji všem!!!Moc děkuji za příspěvek k oblíbeným receptům

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web