Kapustové měšce plněné masem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      stroužek česnek
    • strouhanka Na zahuštění
    • 1
      ks kapusta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý koš. Listy vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou, necháme je namočené tři minuty. Potom listy vyndáme a pečlivě osušíme. Maso smícháme s vejcem, přidáme sůl,pepř, papriku, česnek a podle potřeby zahustíme strouhankou.
2
Z ochuceného masa uděláme větší bochánky tak, aby šly zabalit do listu. Maso vložíme na střed listu a ten zabalíme do tvaru měšce, zhora pevně ovážeme provázkem. Měšce vaříme v páře, nebo zapečeme v troubě.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.