Autor:

Kapustové karbanátky po našem

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kapusta
předvařená v osolené vodě
350 g
Anglická slanina
jemně pokrájená
100 g
Vejce 1 ks
Česnek
větší
1 stroužek
Pepř mletý  
Muškátový květ
na špičku lžičky
 
Hladká mouka 1 lžíce
Strouhanka
cca
80 g
Dále
Olej
na smažení
 
Ingredience na trojobal
nebo jen strouhanka - dle chuti a zvyku
 
Kapustové karbanátky po našem

Postup přípravy:

Kapustu si předvaříme v osolené vodě na skus (nerozvařit), pak scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme vejce, slaninu, nastrouhaný česnek, muškátový květ, sůl, pepř a hladkou mouku. Vše dobře promícháme a poté dle potřeby přidáme tolik strouhanky, aby se nám ze směsi tvořily dobře malé placičky, které můžeme rovnou smažit v rozpálené pánvi s olejem nebo je ještě před smažením můžeme obalit v trojobalu či pouze ve strouhance. Smažíme z obou stran dozlatova a po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej.

Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, domácí tatarkou, dipy, zeleninovým salátem...

Pokud nejsme zastánci uzeniny, můžeme slaninu vynechat a podávat karbanátky jako bezmasý pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29 x
1-
4.72 29 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 29x)
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kapustové karbanátky po našem

Komentáře

  1. Jana Zubová   03.11.2016 | 5:45 | reagovat | závadný

    Vynikající. Děkuji za recept.

  2. hladovi   14.10.2016 | 14:30 | reagovat | závadný

    uz jen tyto a zadne jine, byly to nejlepsi kapustaci

  3. Hromádková   19.09.2016 | 13:47 | reagovat | závadný

    Výborné :-)

  4. Sueli   15.09.2016 | 14:20 | reagovat | závadný

    Před chvílí jsme dojedli a moc jsme si pochutnali. Recept jsem si opsala a určitě u něj zůstanu, protože byly nejlepší které jsem dělala.

  5. Gábina   11.09.2016 | 8:45 | reagovat | závadný

    Karbanátky jsme měli včera a byly výborný.Dík za recept :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web