Kapustové karbanátky I.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapusta hlávka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • majoránka
    • 4
      ks pepř celý
    • 2
      lžíce mouka
    • 150
      g strouhanka
    • sůl
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlávku kapusty zbavíme vrchních, polámaných nebo povadlých listů, opereme ji v horké, čisté vodě, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme do horkého omastku udusiti. Potom kapustu na mlýnku* rozemeleme nebo rozsekáme a přimícháme do ní rozetřený česnek, majoránku, tlučený pepř, strouhanku, vejce a mouku.
2
Dobře zamíchané těsto vykrajujeme lžící a po obou stranách na omeletníku v oleji nebo másle osmažujeme. Upečené podáváme se zelím, bramborovým salátem a p. Místo strouhanky a mouky můžeme dát jemnější pšeničnou tluč.
3
Opečenky s ní jsou také výborné. * Uvařeně: luštěniny, zeleninu, houby, rýži, brambory můžeme rozemlít na mlýnku, který je prodávána k mletí masa.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.