Autor:

Kapusta na husto

Střední
Ingredience
Kapusta 1 ks
Brambory
Větších
5 ks
Mrkev
Menší množství
 
Květák
Menší množství
 
Kedlubna
Menší množství
 
Česnek  
Majoránka  
Cibule  
Hladká mouka  
Tuk
Na jíšku
 
Polévkové koření  
Sůl  

Postup přípravy:

Všechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory rozmačkáme na nepříliš hustou kaši. Přidáme cibulkovou jíšku a povaříme, můžeme přilít trochu slitého vývaru. Okořeníme pepřem, majoránkou a rozetřeným česnekem, případně trochou polévkového koření.

Podáváme s pečeným nebo dušeným masem, případně s uzeninou. Vhodný je i rajčatový nebo okurkový salát. Já osobně mám kapustu na husto nejraději samotnou, druhý den ohřátou. Pokud nám zbyde slitý vývar, přidáme jej do zeleninové polévky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Kapusta na husto

Komentáře

  1. brzdka   14.11.2012 | 10:41 | reagovat |

    Chtělo to odvahu ochutnat, ale bylo to moc dobré :-)) Trošku jsem ten recept upravila podle toho co bylo doma a hodila jsem do toho místo kedlubny a květáku kousek petržele a celeru a vůbec to tam nevadilo :-)

  2. MELORYM   06.08.2011 | 14:34 | reagovat |

    Bylo to moc dobré....s kapustou nemám příliš zkušeností a proto jsem byla zvědavá...sice "kaše" nevypadá příliš vábně,ale pochutnala si i naše vegetariánská návštěva.Servírovala jsem ji s mletým masem zabalené také v kapustových listech a s plněnými rajčaty a paprikami sýrem,vejcem a bylinkami zapečené na másle v troubě a rajčatovým salátem.Všem opravdu moc chutnalo.Děkujem

  3. Milena K.   12.11.2007 | 10:37 | reagovat |

    Skvělé,moje maminka ji dělávala dietně tak,že zahustila jemně nastrouhaným bramborem,bez mouky,s uzeninou i bez!

  4. JitkaH.   30.12.2006 | 14:50 | reagovat |

    Moc dobré,vždycky jsme k tomu měli hovězí maso na štávě a chleba,jako dítko jsem to milovala..

  5. Jaroslava Oumarová   05.09.2006 | 10:19 | reagovat |

    Skvělé, díky. Já osobně to taky vidím spíš bez masa, rodinu budu muset masem nebo buřtíkem uchlácholit:-)))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web