Kapučínový dort

korpus
Hladká mouka 280 g
Cukr krupice 50 g
Máslo 170 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Sůl 1 špetka
čokoládová vrstva
Smetana ke šlehání 200 ml
Hořká čokoláda 240 g
Baileys 50 ml
tvarohová nápln
Tvaroh 800 g
Moučkový cukr 100 g
Vanilkový cukr
Hnědý rum 2 lžíce
Škrob
kukuřičný
40 g
Espresso 15 g
Melasa 1 lžička
Vejce 3 ks
poleva
Zakysaná smetana 280 g
Cukr 40 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkohol. Vymíchejte dohladka. Zatímco čokoláda chladne, připravte si drobenkovou směs na podklad.
Mouku a sůl přesijte do mísy, přidejte změklé máslo, cukr a muškátový oříšek. Vidličkou nebo prsty vypracujte drobenku a nasypte ji do kulaté formy o průměru 24 cm. Drobků těsta se nobávejte: trpělivým vymačkáváním získáte hladkou, pružnou hmotu. Prsty pěchujte nejdřív okraje a poté dno. Uhlaďte obrácenou lžící. Na korpus nalijt vychladlou čokoládu a dejte na 30-40 min. do mrazáku. Než čokoláda ztuhne, připravte si tvarohovou náplň.
Ve sklenici rozpusťte kávu v jedné lžíci horké vody, přidejte rum a melasu. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Ušlehejte tvaroh s oběma druhy cukru, kukuřičným škrobem a kávou. Po jednom vešlehejte vejce a nalijte na čokoládovou vrstvu. Pečte zhruba hodinu. Doba pečení se dá upřesnit podle vzhledu tvarohové náplně - lehce zhnědne, na okrajích bude trochu popraskaná, ale uprostřed se bude ještě trochu chvět. Pak vyjměte z trouby na mřížku a 20-25 min. nechte chladnout. Troubu nevypínejte. Smíchejte ingredience na polevu, nalijte na zchladlý povrch, rozetřete a pečte ještě 10 min. Koláč vyjměte z trouby, nechte ho chvíli vychladnout a přesuňte ho do ledničky
Nevydrží do druhého dne!!!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Kapučínový dort

Komentáře

  1. Pavla Podzimková   01.11.2006 | 1:22 | reagovat |

    Tak jsem sem před chvilkou také tento receptík vložila - je z Apetitu a je vážně výborný. Mimořádně se osvědčil, každému doporučuju.

  2. Katka Škopková   06.01.2006 | 11:41 | reagovat |

    ano, je to granulovaná káva, jako nescafé 3 lžíce instatního espressa se rozpustí v 1 polévkové lžíci horké vody

  3. Anonym   05.01.2006 | 13:09 | reagovat |

    Prosím, chcela by som vedieť, či instatní espreso jegranunulovaná káva treba Nescafe a či sa 3 lyžice roztopia v 1 polievkovej lyžici vody.Ďakujem

  4. Katka Škopková   04.01.2006 | 12:07 | reagovat |

    Báro, určitě dejte vědět, jak se vám povedl a vůbec všichni, kdo budete zkoušet.

  5. Ilona Michálková   04.01.2006 | 8:47 | reagovat |

    tento dort znám a také dělám, je sice pracný ale opravdu výborný. Moje rada nechat uležet i 3 dny

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web