Kapučínový dort

korpus
Hladká mouka 280 g
Cukr krupice 50 g
Máslo 170 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Sůl 1 špetka
čokoládová vrstva
Smetana ke šlehání 200 ml
Hořká čokoláda 240 g
Baileys 50 ml
tvarohová nápln
Tvaroh 800 g
Moučkový cukr 100 g
Vanilkový cukr
Hnědý rum 2 lžíce
Škrob
kukuřičný
40 g
Espresso 15 g
Melasa 1 lžička
Vejce 3 ks
poleva
Zakysaná smetana 280 g
Cukr 40 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkohol. Vymíchejte dohladka. Zatímco čokoláda chladne, připravte si drobenkovou směs na podklad.
Mouku a sůl přesijte do mísy, přidejte změklé máslo, cukr a muškátový oříšek. Vidličkou nebo prsty vypracujte drobenku a nasypte ji do kulaté formy o průměru 24 cm. Drobků těsta se nobávejte: trpělivým vymačkáváním získáte hladkou, pružnou hmotu. Prsty pěchujte nejdřív okraje a poté dno. Uhlaďte obrácenou lžící. Na korpus nalijt vychladlou čokoládu a dejte na 30-40 min. do mrazáku. Než čokoláda ztuhne, připravte si tvarohovou náplň.
Ve sklenici rozpusťte kávu v jedné lžíci horké vody, přidejte rum a melasu. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Ušlehejte tvaroh s oběma druhy cukru, kukuřičným škrobem a kávou. Po jednom vešlehejte vejce a nalijte na čokoládovou vrstvu. Pečte zhruba hodinu. Doba pečení se dá upřesnit podle vzhledu tvarohové náplně - lehce zhnědne, na okrajích bude trochu popraskaná, ale uprostřed se bude ještě trochu chvět. Pak vyjměte z trouby na mřížku a 20-25 min. nechte chladnout. Troubu nevypínejte. Smíchejte ingredience na polevu, nalijte na zchladlý povrch, rozetřete a pečte ještě 10 min. Koláč vyjměte z trouby, nechte ho chvíli vychladnout a přesuňte ho do ledničky
Nevydrží do druhého dne!!!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Kapučínový dort

Komentáře

  1. Pavla Podzimková   01.11.2006 | 1:22 | reagovat | závadný

    Tak jsem sem před chvilkou také tento receptík vložila - je z Apetitu a je vážně výborný. Mimořádně se osvědčil, každému doporučuju.

  2. Katka Škopková   06.01.2006 | 11:41 | reagovat | závadný

    ano, je to granulovaná káva, jako nescafé 3 lžíce instatního espressa se rozpustí v 1 polévkové lžíci horké vody

  3. Anonym   05.01.2006 | 13:09 | reagovat | závadný

    Prosím, chcela by som vedieť, či instatní espreso jegranunulovaná káva treba Nescafe a či sa 3 lyžice roztopia v 1 polievkovej lyžici vody.Ďakujem

  4. Katka Škopková   04.01.2006 | 12:07 | reagovat | závadný

    Báro, určitě dejte vědět, jak se vám povedl a vůbec všichni, kdo budete zkoušet.

  5. Ilona Michálková   04.01.2006 | 8:47 | reagovat | závadný

    tento dort znám a také dělám, je sice pracný ale opravdu výborný. Moje rada nechat uležet i 3 dny

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web