Kapučínový dort

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • korpus
    • 280
      g hladká mouka
    • 50
      g cukr krupice
    • 170
      g máslo
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka sůl
  • čokoládová vrstva
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 240
      g hořká čokoláda
    • 50
      ml baileys
  • tvarohová nápln
    • 800
      g tvaroh
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 40
      g škrob kukuřičný
    • 15
      g espresso
    • 1
      lžička melasa
    • 3
      ks vejce
  • poleva
    • 280
      g zakysaná smetana
    • 40
      g cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkohol. Vymíchejte dohladka. Zatímco čokoláda chladne, připravte si drobenkovou směs na podklad.
2
Mouku a sůl přesijte do mísy, přidejte změklé máslo, cukr a muškátový oříšek. Vidličkou nebo prsty vypracujte drobenku a nasypte ji do kulaté formy o průměru 24 cm. Drobků těsta se nobávejte: trpělivým vymačkáváním získáte hladkou, pružnou hmotu. Prsty pěchujte nejdřív okraje a poté dno. Uhlaďte obrácenou lžící. Na korpus nalijt vychladlou čokoládu a dejte na 30-40 min. do mrazáku. Než čokoláda ztuhne, připravte si tvarohovou náplň.
3
Ve sklenici rozpusťte kávu v jedné lžíci horké vody, přidejte rum a melasu. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Ušlehejte tvaroh s oběma druhy cukru, kukuřičným škrobem a kávou. Po jednom vešlehejte vejce a nalijte na čokoládovou vrstvu. Pečte zhruba hodinu. Doba pečení se dá upřesnit podle vzhledu tvarohové náplně - lehce zhnědne, na okrajích bude trochu popraskaná, ale uprostřed se bude ještě trochu chvět. Pak vyjměte z trouby na mřížku a 20-25 min. nechte chladnout. Troubu nevypínejte. Smíchejte ingredience na polevu, nalijte na zchladlý povrch, rozetřete a pečte ještě 10 min. Koláč vyjměte z trouby, nechte ho chvíli vychladnout a přesuňte ho do ledničky
4
Nevydrží do druhého dne!!!
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Pavla Podzimková
    Pavla Podzimková |

    1. 11. 2006 01:22

    Tak jsem sem před chvilkou také tento receptík vložila - je z Apetitu a je vážně výborný. Mimořádně se osvědčil, každému doporučuju.

  • Katka Škopková
    Katka Škopková |

    6. 1. 2006 11:41

    ano, je to granulovaná káva, jako nescafé 3 lžíce instatního espressa se rozpustí v 1 polévkové lžíci horké vody

  • Anonym
    Anonym |

    5. 1. 2006 13:09

    Prosím, chcela by som vedieť, či instatní espreso jegranunulovaná káva treba Nescafe a či sa 3 lyžice roztopia v 1 polievkovej lyžici vody.Ďakujem

  • Katka Škopková
    Katka Škopková |

    4. 1. 2006 12:07

    Báro, určitě dejte vědět, jak se vám povedl a vůbec všichni, kdo budete zkoušet.

  • Ilona Michálková
    Ilona Michálková |

    4. 1. 2006 08:47

    tento dort znám a také dělám, je sice pracný ale opravdu výborný. Moje rada nechat uležet i 3 dny

  • Barbora
    Barbora |

    3. 1. 2006 15:38

    Tak toto urcite zajtra vyskusam, vyzera to vynikajuco!!!Potom dam vediet.