Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kapr
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 0,5
      dl rostlinný olej
    • olej Nebo sádlo na plech

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, zázvor, sůl, citronovou šťávu a olej. Vidličkou vyšleháme, až se všechny ingredience spojí. Touto marinádou potřeme porce kapra a necháme uležet nejlépe přes noc.
2
Na plechu rozehřejeme v troubě sádlo nebo olej. Do rozehřátého tuku vložíme porce kapra a pečeme na 200 °C cca 30 minut. V polovině pečení porce obrátíme.
3
Podáváme s vařenými brambory a dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • la-papaya
    la-papaya |

    25. 3. 2011 17:08

    jako příloha by se lépe hodil pikantní bramborový salát. Udělala jsem vařené brambory a nebylo to vončo. Ale kapr měl zajímavou chuť.