Kapr Thurn - Taxis

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapr velký
    • 2
      ks cibule velké
    • máslo
    • 10
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • ocet
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nasolené porce kapra (s kůží, nebo bez), dáme na pekáč.
2
Kolečka cibule osmahneme na másle s kuličkami pepře a bobkovými listy, rozetřeme je na porce kapra a poklademe lupínky másla.
3
Smícháme vodu s octem (podle chuti), asi 1/4 l, podlijeme kapra a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 min.
4
Pak rybu vyndáme, šťávu propasírujeme, zahustíme troškou hladké mouky, povaříme a vložíme zpět kapra a dáme do trouby prohřát.
5
Příloha : houskový knedlík
6
Je to oblíbený recept režiséra M. Pelouška, který tento víc jako sto let starý recept vyženil. Pro svou nakyslou, osvěžující chuť je oblíbený nejen o vánocích (kdy jíme spoustu sladkostí), ale i při jiných rodinných slavnostech.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • la-papaya
    la-papaya |

    27. 3. 2011 10:33

    Neobvyklé, ale vynikající!! Příště zkusím zamíchat do omáčky smetanu, měl by vyjít exklusivní rybí krém.