Autor:

Kapr Thurn - Taxis

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Kapr
velký
1 ks
Cibule
velké
2 ks
Máslo  
Pepř celý 10 ks
Bobkový list 3 ks
Ocet  
Hladká mouka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Nasolené porce kapra (s kůží, nebo bez), dáme na pekáč.
Kolečka cibule osmahneme na másle s kuličkami pepře a bobkovými listy, rozetřeme je na porce kapra a poklademe lupínky másla.
Smícháme vodu s octem (podle chuti), asi 1/4 l, podlijeme kapra a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 min.
Pak rybu vyndáme, šťávu propasírujeme, zahustíme troškou hladké mouky, povaříme a vložíme zpět kapra a dáme do trouby prohřát.
Příloha : houskový knedlík
Je to oblíbený recept režiséra M. Pelouška, který tento víc jako sto let starý recept vyženil. Pro svou nakyslou, osvěžující chuť je oblíbený nejen o vánocích (kdy jíme spoustu sladkostí), ale i při jiných rodinných slavnostech.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Kapr Thurn - Taxis

Komentáře

  1. la-papaya   27.03.2011 | 10:33 | reagovat |

    Neobvyklé, ale vynikající!! Příště zkusím zamíchat do omáčky smetanu, měl by vyjít exklusivní rybí krém.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web