Kapr smažený ve vinném těstíčku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Kapr
    • 1
      kg kapr naporcovaný
    • tuk na smažení
    • 1
      ks citron
    • 1
      hrst pažitka
  • Těstíčko
    • 2
      dl bílé víno
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 120
      g polohrubá mouka
  • Celerový salát
    • 1
      kg celer
    • 500
      g jablka
    • 200
      g smetana
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      lžička sůl
    • citronová šťáva
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílé víno rozšleháme s vejci, osolíme, přidáme olej a postupně zahušťujeme moukou až vznikne těstíčko, konzistencí podobné kapání do polévky. V těstíčku obalíme osušené porce kapra, smažíme v oleji a ozdobíme pažitkou.
2
Podáváme nejlépe s celerovým salátem, který připravíme následovně: celer nakrájíme na kostičky a uvaříme, pak smícháme s nakrájenými jablky. Do smetany vmícháme hořčici, sůl a citronovou šťávu, podle chuti přisladíme. Přidáme k celeru s jablky, důkladně promícháme a necháme v chladu odležet.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.