Kapr smažený se sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kapr
    • 2
      ks citronová šťáva z
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 150
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g eidam sýr
    • rostlinný olej na smažení
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných se sýrem a v rozehřátém oleji usmažíme dozlatova. Kapra pokapeme rozehřátým máslem a podáváme s brambory.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • lestray
    lestray |

    17. 9. 2013 21:18

    jak znicit kapra v 1 pracovnim kroku? skuste ho posypat eidamem!

  • Anonym
    Anonym |

    19. 12. 2006 16:29

    Sýrové těsto jsem taky kdysi vymyslela na kuřecí řízky jako východisko z nouze, když jsem neměla strouhanku a bramborový salát už byl hotový. Případně se v něm dají obalovat i plátky chlebíčkové veky.

  • Rosťa Woggo
    Rosťa Woggo |

    19. 12. 2006 10:42

    Kapra jsem v tom ještě neměl,ale udělal jsem si v tom kuřecí řízek a paráda.Určitě to zkusím i s kaprem.

  • miroslav hamer
    miroslav hamer |

    17. 11. 2006 11:39

    tento kapri recept je opravdu uzasny.lepsiho kaprika jsem dosud nejedl a to potvrdi cela moje rodina.opravdu vyskousejte recept a budete ned miru spokojeni

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    10. 10. 2005 16:30

    Už se těším - v sobotu budou čerstvé ryby z výlovu a tak tuto dobrotu brzo uděláme !! Sbíhají se mi sliny jen co čtu komentář ...

  • Jan Poupa
    Jan Poupa |

    10. 10. 2005 15:40

    Danný recept jsem vyzkoušel již dříve a osvědčil se. Tentokrát jsem si ho dovolil trochu pozměnit (nedostatek originálních surovin) a na místo eidamu jsem použil uzený sýr. Výsledek byl ohromující. Vřele doporučuji já i má zmlsaná rodina.