Kapr se zeleninovou krustou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • vejce
    • 100
      g sýr
    • olej
    • pečící papír
    • lněná semínka
    • petržel
    • 600
      g kapr nejlépe filety
    • zelenina celer a mrkv 200 g
    • pórek na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapra krájejte na porce a osolte. Zeleninu krájejte či strouhejte na nudličky, které krátce blanšírujte (spařte horkou vodou). Asi po minutě sceďte.
2
Do spařené vychladlé zeleniny zamíchejte vejce, strouhaný sýr, petrželovou nať a trochu soli. Kousky ryby skládejte kůží na pečicí papír vložený na plech. Na každou porci dejte hromádku zeleniny s vejci a sýrem. Následně posypte jednotlivé porce lněným semínkem.
3
Takto upravenou rybu pak pečte v předehřáté troubě při 180 stupních 6 - 7 sedm minut.Vyšší teplota by zeleninu připalovala. Délka pečení vždy záleží na velikosti kusů masa. Upečené porce ozdobte krátce spařeným pórkem. Jako přílohu můžeme doporučit nastavovanou bramborovou kaši nebo šťouchané brambory s máslem.
4
Další recepty na přípravu kapra s návodem na videu jsou k dipozici na
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.