Kapr pečený po ďábelsku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kapr
    • olej
    • 30
      g máslo
    • 3
      lžíce rybí vývar
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce kapary
    • kari
    • sůl
    • citronová šťáva
    • pepř mletý
    • kapie a petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Poté kapra zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Opečené porce kapra upravíme na nahřáté talíře. Část oleje slijeme, do zbylého přidáme máslo, kečup, vývar, worchestrovou omáčku, rozsekané kapary, kari koření a za stálého míchání krátce povaříme.
2
Takto upravenou šťávu přelijeme přes kapra a jednotlivé porce obložíme proužky papriky a ozdobíme petrželkou. Jako přílohu podáváme opečené brambory a zeleninový salát.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Vlasta Spoustová
    Vlasta Spoustová |

    5. 11. 2007 19:13

    Zkuste se podívat na níže uvedenou adresu. Je tam recept, ale není s rajčaty.http://home.karneval.cz/0187246401/rybykapr.html

  • Martin Švehla
    Martin Švehla |

    5. 11. 2007 17:18

    Chtěl bych se zeptat jestli někdo nezná recept kapr po cikánsku. Je to s rajčaty a další zeleninou ale neznám ho přesně Díky

  • Tomáš Mazal
    Tomáš Mazal |

    9. 6. 2005 19:43

    Tento recept jsem ještě nevyskoušel, ale dnes se na to připravuji. Autorce Laďe Kovářové děkuji za recepty. Ode dne už vařím jen vaše recepty.