Autor:

Kapr na zelenině a víně

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Kapr
porce očištěného kapra podle libosti - stejné jako ke smažení
 
Kořenová zelenina
mrkev, celer, petržel
 
Máslo  
Sůl  
Ananasový kompot 5 ks
Pepř celý
černý
5 ks
Bobkový list 2 ks
Bílé víno
lze i hořčici a další přísady podle libosti a chuti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Kořenovou zeleninu (jako na svíčkovou) nastrouhám a na másle osmažím. Skleněnou misku Kavalier vymažu máslem, dám vrstvičku zeleniny, na ní osolené porce kapra - každá může být ochucena jinak. Zkoušel jsem hořčice, kečupy, dokonce borůvkový sos... Obvykle 1 vrstva jsou dvě porce. Zasypu znovu vrstvičkou zeleniny, na ní zase vrstvu kapra - do misky se mi vejdou tak tři vrstvy. Nakonec zaliji bílým vínem (raději kyselým, lze i průběžně kyselit citronem), navrch nasypu pepř, nové koření a cca 2 listy lauru. Dám do chladu (na balkon před Vánoci) odležet. Tohle dělám min. 12 hodin, spíš ale více před plánovanou konzumací.
Na Štedrý den dám na sporák rozptylovač plamene a na mírném ohni (musí jen mírně „táhnout“, ne bublat) dusím (vařím?) pod pokličkou cca 20 min. Kupodivu ochucovadla se udrží na těch kouscích, kam jsem je dal, takže každý kousek může mít jinou základní chuť. Víno má za úkol změkčit kostičky.
Mně to chutná moc a hlavně není to smažené!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Kapr na zelenině a víně

Komentáře

  1. Ladia   12.10.2011 | 13:14 | reagovat |

    Kolik prosím toho ananasového kompotu?

  2. Josef Král   21.01.2007 | 10:44 | reagovat |

    Jídlo velmi dobré.Já jsem osmažil zeleninu, na to jsem dal osolené porce kapra, přidal koření a v hrnku rozmíchal bílé víno a kečum a touto směsí zalil. Nechal jsem cca 30-40minut dusit. Jako příloha byla rýže nebo brambory. S rýží nám to chutnalo víc.Pepa Č.Lípa

  3. Zdena z JM   23.03.2006 | 6:42 | reagovat |

    Kombinace kořenové zeleniny,rybího masa a vína je výborná.Použila jsem mraženou zeleninovou směs na svíčkovou,kapra potřela plnotučnou hořčicí.Akorát jsem to nedusila na plotně,ale pekla v troubě.Dávám 1.

  4. Anonym   03.03.2006 | 21:49 | reagovat |

    Ten sos se jmenuje Cumberland Sauce, ale zkoušel jsem všelicos, "co dům dal", i chilli nebo tabasco - ryba stejně jako kuře ochotně přijímá jakoukoli chuť.

  5. Pavlína Svitáková   02.03.2006 | 11:27 | reagovat |

    Velici,velice zajímavé.Divoké koření milujem a kapra může muž pořád.Když jí jakoukoli rybu ,nemá na talíři skoro žádné kosti,zato já...Borůvkový sos je předpokládám želé či marmeláda,že?Vyzkouším.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web