Kapr na smetaně

Hodnocení:

Moje:

45 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapr Může být i v celku nebo na jednotlivé filety
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 0,5
      plechovka nakládaná kukuřice
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • studená voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěného a okořeněného (sůl, pepř, kmín) kapra lehce orestujeme na troše másla spolu s nahrubo nasekanou cibulí a většími kusy mrkve (aby se nám ta mrkev potom dobře vytahovala).
2
V zapékací míse na kapra naskládáme zbytek másla, pod kapra a vedle něj nasypeme kukuřici a podlijeme vodou. Zakryjeme a necháme cca 20-30 minut péct, až bude zelenina měkká a kapr hotový.
3
Po upečení kapra vytáhneme a na vařiči doděláme omáčku. Vytáhneme mrkev a tu propasírujeme (dělám to přes lis na česnek). Přimícháme smetanu smíchanou s moukou a podle chuti dosolíme nebo dopepříme.
4
Chvíli povaříme a můžeme podávat s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.