Kapiový salát po řecku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg kapie 1-2
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce vinný ocet (Může být i obyčejný)
    • 6
      lžíce olivový olej 5-6
    • sůl (Množství ingrediencí záleží na vás)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokud nemáte kapie, tak i z podlouhlých zelených paprik to taky jde. Papriky omyjeme, osušíme papírem nebo utěrkou. Na mřížku v troubě nebo na plech dáme alobal. Na něj položíme papriky a šup do trouby - já dávám na 200-250 °C. Když se slupka začíná tak trochu pálit (ale ne spálit), tak je obrátím. Vše trvá asi 15-20 minut.
2
Teplé vytáhnu a vložím do nailonového sáčku, nechám než skoro vychladnou. Potom zbavím slupek, stopek a jadérek, ale jestli chcete, tak jadérka nechte. Toto vše dělám přímo nad miskou, protože jak čistíte pariky, tak z nich vytéká šťáva, kterou nesmíte ztratit. Nakonec oloupané papriky prstama rozdělám na jemné proužky, přidám na jemno nakrájený česnek, ocet, olej, trochu soli a salát je hotový.
3
Můžete uložit, vydrží pár dní v ledničce, ale u nás nevydrží ani minutu. Popis je trochu zdlouhavý, ale praktický, kromě vychlazení je za 20 minut hotový.

Komentáře k receptu

  • sibila sibilidou
    sibila sibilidou |

    3. 10. 2008 18:00

    dobre odpoledne. Pani Lenko muzete to taky jako prilohu ale mi to mame vice jako salat a hlavne k lusteninam napr. fazolacce nebo k cocce v zime,a taky si do davam na chleba:))kazdy s tim dela co chce.

  • Lenka H.
    Lenka H. |

    2. 10. 2008 11:20

    To je škoda. Díky česneku mi to přijde dost pikantní. Ale já to spíš chápu jako přílohu k masu a také na chlebu s tvarohou pomazánkou to bylo dobré. Čili spíš chuťovka než salát, kterého sním misku.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    1. 10. 2008 06:34

    Nás tento salát příliš neoslovil. Nevím proč, možná jsem jej špatně ochutila.

  • Marcela Mesochoridisová
    Marcela Mesochoridisová |

    27. 9. 2008 21:26

    Vážně moc dobrý. Koncem léta toho nadělám hodně do malých skleniček a konzervuju. Na zimu pak jen vyndám ze sklepa hotovku.Mimoch. větší kousky jsou vynikající na čerstvý chleba s máslem. Marsí

  • sibila sibilidou
    sibila sibilidou |

    26. 9. 2008 14:59

    jestli vam hutna ,a jdou oloupat papriky lechce,to jsem rada:).A jestli chcete tak jak je mate oloupane,dejte do sacku par paprik a dejte do mrazaku, rozrzmrazte ,pridejde sul atd,a mate i v zime vynikaji salat

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    26. 9. 2008 12:37

    Lenko, mám ten stejný problém.Po přečtení vašeho komentáře jsem se však rozhodla,že to o víkendu zkusím.

  • Lenka H.
    Lenka H. |

    26. 9. 2008 09:15

    Od podobných receptů mne vždy odradilo loupání paprik. Včera jsem to poprvé zkusila a jsem moc ráda- nic to není. A salát je úžasný!!! Děkuji.

  • sibila sibilidou
    sibila sibilidou |

    25. 9. 2008 03:10

    zapomela jsem se podepsat:) sibila40