Autor:

Kapiový salát po řecku

Střední
Ingredience
Kapie
1-2
2 kg
Česnek 4 stroužek
Vinný ocet
(Může být i obyčejný)
2 lžíce
Olivový olej
5-6
6 lžíce
Sůl
(Množství ingrediencí záleží na vás)
 

Postup přípravy:

Pokud nemáte kapie, tak i z podlouhlých zelených paprik to taky jde. Papriky omyjeme, osušíme papírem nebo utěrkou. Na mřížku v troubě nebo na plech dáme alobal. Na něj položíme papriky a šup do trouby - já dávám na 200-250 °C. Když se slupka začíná tak trochu pálit (ale ne spálit), tak je obrátím. Vše trvá asi 15-20 minut.

Teplé vytáhnu a vložím do nailonového sáčku, nechám než skoro vychladnou. Potom zbavím slupek, stopek a jadérek, ale jestli chcete, tak jadérka nechte. Toto vše dělám přímo nad miskou, protože jak čistíte pariky, tak z nich vytéká šťáva, kterou nesmíte ztratit. Nakonec oloupané papriky prstama rozdělám na jemné proužky, přidám na jemno nakrájený česnek, ocet, olej, trochu soli a salát je hotový.

Můžete uložit, vydrží pár dní v ledničce, ale u nás nevydrží ani minutu. Popis je trochu zdlouhavý, ale praktický, kromě vychlazení je za 20 minut hotový.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Kapiový salát po řecku

Komentáře

  1. sibila sibilidou   03.10.2008 | 18:00 | reagovat |

    dobre odpoledne. Pani Lenko muzete to taky jako prilohu ale mi to mame vice jako salat a hlavne k lusteninam napr. fazolacce nebo k cocce v zime,a taky si do davam na chleba:))kazdy s tim dela co chce.

  2. Lenka H.   02.10.2008 | 11:20 | reagovat |

    To je škoda. Díky česneku mi to přijde dost pikantní. Ale já to spíš chápu jako přílohu k masu a také na chlebu s tvarohou pomazánkou to bylo dobré. Čili spíš chuťovka než salát, kterého sním misku.

  3. Zdena z JM   01.10.2008 | 6:34 | reagovat |

    Nás tento salát příliš neoslovil. Nevím proč, možná jsem jej špatně ochutila.

  4. Marcela Mesochoridisová   27.09.2008 | 21:26 | reagovat |

    Vážně moc dobrý. Koncem léta toho nadělám hodně do malých skleniček a konzervuju. Na zimu pak jen vyndám ze sklepa hotovku.Mimoch. větší kousky jsou vynikající na čerstvý chleba s máslem. Marsí

  5. sibila sibilidou   26.09.2008 | 14:59 | reagovat |

    jestli vam hutna ,a jdou oloupat papriky lechce,to jsem rada:).A jestli chcete tak jak je mate oloupane,dejte do sacku par paprik a dejte do mrazaku, rozrzmrazte ,pridejde sul atd,a mate i v zime vynikaji salat

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web