Autor:

Kapama

Obtížné
Ingredience
Kysané zelí 1 kg
Vepřová krkovice
Nakrájené na kostky
500 g
Hovězí maso
Nakrájeného na kostky
500 g
Kuřecí stehna 500 g
Rýže 250 g
Slanina 150 g
Jelito 300 g
Červené víno 150 ml
Voda 350 ml
Česnek  
Sůl  
Bobkový list  
Červená řepa
kostičky, nakládané
1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Na dno velké kameninové nádoby (může být římský hrnec) rozložíme slaninu.

Zelí propereme, smícháme s plátky česneku, pepřem, bobkovým listem a rozdělíme na 5 dílů.

Klademe v následujících vrstvách:
1.) 1. díl zelí, 2.) mírně osolené a opepřené hovězí, 3.) 2. díl zelí, 4.) 1/3 hrnku červené řepy, 5.) 200 g rýže, 6.) krkovička, 7.) 3 díl zelí, 8.) 1/3 hrnku červené řepy, 9.) 200 g rýže, 10.) kuřecí stehna, 11.) 4. díl zelí, 12.) nakrájené jelito (špalky asi 3 cm), 13.) 5. díl zelí.

Zalijeme červeným vínem.

To vše se peče pod pokličkou 1 1/2 hod. na 140 °C, potom zvýšíme teplotu na 160 °C - pečeme 2 hodiny, poté zvýšíme na 180 °C a dopékáme ještě 2 hodiny.

Recept pochází z Bulharska, z městečka Bansko. Je to strašně dobré, ale údajně tak neekonomické, že Airan to dělá jednou do roka a to ji ještě musím moc přemlouvat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Kapama

Komentáře

  1. Airan   29.09.2006 | 17:51 | reagovat |

    Ryze se tam dava syrová. Stehna jsou lepsi nevykostena. Pane Jirout, vasi pochvalu si velmi cenim a dekuji vsem za zajem.

  2. martin jirout   29.09.2006 | 17:06 | reagovat |

    zní to oprabdu dobře naprosto si dokážu představit vysledek, recept hodnotím za 1. velice dobrý nápad...

  3. Zuzana Bernátová   29.09.2006 | 16:59 | reagovat |

    Tá ryža má byť uvarená,alebo surová?A kuracie stehná vykostené?

  4. Aaron Novák   29.09.2006 | 16:05 | reagovat |

    Paní Sládková, starobylé městečko Bansko se nachazí na úpatí pohoří Pirin, nejhezčím pohoří na Balkaně. Pani Jarčušková, to teda jsem, děkuji a posílám pozdrav na Slovensko.

  5. Simča Sládková   29.09.2006 | 11:09 | reagovat |

    Tak o tomhle jsem ještě neslyšela - nevím, jestli bych to já zkoušela, ale vypadá to přesně jako typ receptů, které by moji rodiče "spáchali" na nějaké rodinné oslavy. Budu se muset zeptat, jeslti tento recept znají. PS. Kde (ve které části Bulharska či u jakého většího města) se nachází Bansko?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web