Kapama

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kysané zelí
    • 500
      g vepřová krkovice Nakrájené na kostky
    • 500
      g hovězí maso Nakrájeného na kostky
    • 500
      g kuřecí stehna
    • 250
      g rýže
    • 150
      g slanina
    • 300
      g jelito
    • 150
      ml červené víno
    • 350
      ml voda
    • česnek
    • sůl
    • bobkový list
    • 1
      hrnek červená řepa kostičky, nakládané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno velké kameninové nádoby (může být římský hrnec) rozložíme slaninu.
2
Zelí propereme, smícháme s plátky česneku, pepřem, bobkovým listem a rozdělíme na 5 dílů.
3
Klademe v následujících vrstvách:
4
1.) 1. díl zelí,
5
2.) mírně osolené a opepřené hovězí,
6
3.) 2. díl zelí,
7
4.) 1/3 hrnku červené řepy,
8
5.) 200 g rýže,
9
6.) krkovička,
10
7.) 3 díl zelí,
11
8.) 1/3 hrnku červené řepy,
12
9.) 200 g rýže,
13
10.) kuřecí stehna,
14
11.) 4. díl zelí,
15
12.) nakrájené jelito (špalky asi 3 cm),
16
13.) 5. díl zelí.
17
Zalijeme červeným vínem.
18
To vše se peče pod pokličkou 1 1/2 hod. na 140 °C, potom zvýšíme teplotu na 160 °C - pečeme 2 hodiny, poté zvýšíme na 180 °C a dopékáme ještě 2 hodiny.
19
Recept pochází z Bulharska, z městečka Bansko. Je to strašně dobré, ale údajně tak neekonomické, že Airan to dělá jednou do roka a to ji ještě musím moc přemlouvat.
Zařazení: Maso Telecí

Komentáře k receptu

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG |

    2. 8. 2011 21:00

    tento recept je treba priradit paní Airan, ta je autorkou

  • Airan
    Airan |

    29. 9. 2006 17:51

    Ryze se tam dava syrová. Stehna jsou lepsi nevykostena. Pane Jirout, vasi pochvalu si velmi cenim a dekuji vsem za zajem.

  • martin jirout
    martin jirout |

    29. 9. 2006 17:06

    zní to oprabdu dobře naprosto si dokážu představit vysledek, recept hodnotím za 1. velice dobrý nápad...

  • Zuzana Bernátová
    Zuzana Bernátová |

    29. 9. 2006 16:59

    Tá ryža má byť uvarená,alebo surová?A kuracie stehná vykostené?

  • Aaron Novák
    Aaron Novák |

    29. 9. 2006 16:05

    Paní Sládková, starobylé městečko Bansko se nachazí na úpatí pohoří Pirin, nejhezčím pohoří na Balkaně. Pani Jarčušková, to teda jsem, děkuji a posílám pozdrav na Slovensko.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    29. 9. 2006 11:09

    Tak o tomhle jsem ještě neslyšela - nevím, jestli bych to já zkoušela, ale vypadá to přesně jako typ receptů, které by moji rodiče "spáchali" na nějaké rodinné oslavy. Budu se muset zeptat, jeslti tento recept znají. PS. Kde (ve které části Bulharska či u jakého většího města) se nachází Bansko?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    29. 9. 2006 06:58

    Tak toto sa mi veľmi páči. Určite urobím v chladnejších dňoch v zime, vtedy sa dobre ukladá sádielko :))) Airan, manžel je gurmet.

  • Airan
    Airan |

    28. 9. 2006 17:34

    Autor nejsem ja, ale muj manzel:-))) Jen chci podotknout, ze je to nakladne na cas a el.energii, za tu dobu uz mam upeceneho krocana! Ale za poradní uplatek jako je POMALY HRNEC jsem to ochotna varit i casteji!