Kandované ovoce

Hodnocení:

Moje:

150 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l voda
    • 1
      kg cukr krystal
    • ovoce dle sezóny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z 0,5 l vody a 1 g krystalového cukru uvaříme sirup. Připravíme si zralé, ale tvrdé ovoce, které zbavíme nejedlých častí a pokrájíme na úhledné kousky. Připravené ovoce v smaltované nádobě zalijeme horkým sirupem a necháme stát do druhého dne. Potom sirup slijeme a převaříme, a opěť nalijeme na ovoce a necháme odstát. Tento postup opakujeme 10 dní. Potom kousky ovoce necháme na sítku odkapat, obalíme v jemném krystalovém cukru a necháme volně vyschnout.
2
Skladujeme ve sklenicích na suchém místě. Sirup můžeme využít na přípravu nápojů s přidáním citrónové šťávy.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • mufka
    mufka |

    2. 10. 2015 17:20

    nevím zda se mi rozpustí kilo cukru v půl litru vody....našla jsem recept,kde to vychází opačně - na litr vody půl kila cukru.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    5. 12. 2007 12:35

    nemáte náhodou některá recept na kandované pomeranče? Myslím tím celá pomerančová kolečka

  • Eva
    Eva |

    22. 3. 2006 13:19

    "Připravené ovoce v smaltované nádobě zalijeme horkým sirupem"...

  • zdenka kušková
    zdenka kušková |

    22. 3. 2006 12:50

    to by mně taky zajímalo

  • Miloslava
    Miloslava |

    26. 12. 2005 12:42

    chtěla bych se zeptat, jestli se ovoce dává do studeného nebo teplého sirupu????